Wat is er nu beter dan met je gezicht in het zonnetje te zitten, je vriendinnen om je heen op de prachtige locatie aan het IJ, nippend aan verschillende soorten Gin. Precies. Wij brengen je daarom graag op de hoogte van het feit dat het Gin festival weer voor de deur staat.

Foto via Gin Festival
Foto via Gin Festival

Festivalseizoen

Persoonlijk kijken wij het gehele jaar al uit naar de dag dat het festivalseizoen weer wordt geopend. En het Gin festival is er een dat je zeker niet wilt missen. Dit jaar zal het festival voor de derde keer plaatsvinden en het wordt weer een stukje groter dan afgelopen jaren. Op 18 en 19 mei wordt het NDSM-terrein weer omgetoverd tot Gin walhalla.

Foto via Gin Festival
Foto via Gin Festival

Gin festival 2018

Naast het feit dat je 120 verschillende soorten Gin, 13 verschillende soorten jenevers en 12 verschillende soorten Vermouths kunt proberen, kun je er ook nog wat van opsteken. Op het festival zullen namelijk sprekers uit binnen- en buitenland aanwezig zijn die meer vertellen over hun vak. Denk hierbij aan het ontwikkelen, distilleren, verpakken en de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails. Je knikkende knieën zullen niet door de vele gin-tonics komen, want de evenementenlocatie Undercurrent is namelijk een drijvende zaal in het IJ. Dorst zul je zeker niet krijgen en dit geldt ook voor een knorrende maag. Er zullen namelijk verschillende foodtrucks aanwezig zijn. The Beef Chief en Man, I Love Fish zullen voor je klaar staan. Trommel dus al je vriendinnen op en blokkeer 18 en 19 mei in je agenda. Mocht je die dag al iets gepland hebben staan, dan heb je nog een tweede kans tijdens het Rotterdam Gin Festival op 15 en 16 juni (of je gaat gewoon lekker naar beide).

Foto via @ginfestivalamsterdam
Foto via @ginfestivalamsterdam

Tickets

De Earlybirds zijn nu verkrijgbaar. Deze tickets zijn inclusief een tasting-glas waar je de gehele dag gebruik van kunt maken (we raden je aan om hier niet alle gins mee te proeven..). Van 15.00 uur tot 22.00 uur ben je onder de pannen. Bemachtig dus snel je ticket.

En om alvast in de stemming te komen, kun je ieder moment van de dag genieten van deze Gin Tonic thee.