Dit appartement, gelegen in hartje Amsterdam, is een oud klaslokaal dat is omgebouwd tot een familiehuis. Het voorziet in alle behoeften van een gezin van vijf. Het is ruim, heeft veel lichtinval en eigenlijk zouden we zo’n huisje later allemaal wel willen hebben.

Ontworpen voor interactie

Het appartement is onderdeel van een oud schoolgebouw. Dit schoolgebouw is omgezet in een reeks privéhuizen, waaronder deze bijzondere variant. Het voornaamste doel was het creëren van een open sociale ruimte waar de familie zich kan verzamelen. Tegelijkertijd was het belangrijk om de privacy wel een beetje te behouden. De lerarenkamers zijn omgetoverd tot slaapkamers en het klaslokaal zelf is omgebouwd tot de leefruimte. De keuken, woonkamer, eetkamer, werkruimte en speeltoestellen voor de kinderen werden allemaal gecombineerd in een grote ruimte, ontworpen voor interactie. De grote ramen in het appartement zorgen voor veel lichtinval en vergroten het gevoel van ruimte. De betonvloeren en stalen trappen behouden de kenmerken van een school, maar in combinatie met multiplex resulteert het in een warm en helder interieur.

amsterdam-klaslokaal-huis-familie-femfem bed-femfem-klaslokaal-amsterdam-huis creatief-huis-familie-amtserdam-klaslokaal-femfem femfem-huis-klaslokaal-amsterdam keuken-huis-amsterdam-klaslokaal-femfem klaslokaal-amsterdam-huis-femfem slaapkamer-femfem-amsterdam-huis-klaslokaal trap-femfem-klaslokaal-amsterdam-huis vide-2-femfem-klaslokaal-amsterdam vide-femfem-klaslokaal-amsterdam

Wil je meer woon-inspiratie? Neem dan hier eens een kijkje.