Er is weer een nieuw museum wat Amsterdam kan toevoegen aan haar lijst en ditmaal draait het allemaal om mode en duurzaamheid. Vanaf 5 oktober zal Fashion for Good Experience worden geopend, een interactief modemuseum aan het Rokin.

modemuseum Amsterdam FEM FEM

Fashion for Good Experience

Innovatie, duurzaamheid en circulaireontwikkelingen binnen de mode-industrie staan hier centraal. Wat ze graag willen is op een interactieve manier er voor zorgen dat mensen meer bewust zijn van hun keuzes rondom mode en met namen de gevolgen van de zogenoemde fast-fashion en wat jij kan doen om de mode-industrie te verbeteren. De organisatie denkt namelijk dat er alleen een veranderingen kan komen binnen de mode-industrie als de consumenten zelf veranderen en dus is het belangrijk om mensen op de hoogte te stellen van hoe het er aan toe gaat in de mode.

Modemuseum 1 FEM FEM Modemuseum 2 FEM FEM

Ook zal er een concept-store in het museum te vinden zijn waar je items kan komen van duurzame modemerken. De thema van de shop zal elke drie maanden veranderen en zullen er andere merken worden getoond. Denk hierbij aan labels zoals Adidas x Parley, Kings of Indigo, Ecoalf en Insane in the Rain. Het is opgericht door een organisatie van de Nederlandse C&A en ze zullen samenwerken met andere bedrijven binnen de mode-industrie zoals Kering, Target, Lafayette, Adidas, PVH Corporation en Zalando.

Ben je vanaf oktober een keer in de Kalverstraat te vinden? Ga dan eerst hier langs en wordt bewust van wat jij kan doen om de mode-industrie te verbeteren.