Misschien is dit je laatste kans voordat het écht koud wordt: dit weekend wordt het namelijk twintig graden. Hoor je het terras al schreeuwen? Wij wel. Daarom hebben we vijf Amsterdamse terrassen op een rijtje gezet, zodat jij dit weekend vol op kan genieten.

hannekes boom
Bron: Hannekes Boom

1. Hannekes Boom

Zodra de zon begint te schijnen trekken hippe Amsterdammers massaal naar Hannekes Boom. Verover een plekje aan een van de picknick tafels of ga lekker op de rand van de kade zitten. Hannekes Boom geeft je het gevoel dat je bij een strandtent zit, terwijl je gewoon in het centrum van Amsterdam bent. ’s Avonds verandert deze tent in een bar en draaien ze de lekkerste muziek.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannekes Boom (@hannekesboom)

2. Lion Noir

Een publiek geheim in hartje Amsterdam, waar jij je even in een andere wereld waant. De gezellige ambiance, de topservice en de heerlijke luxe gerechten zorgen gegarandeerd voor een fantastische avond. Ga jij voor eendenborst, zeeduivel of toch heerlijke tortellini?

3. Pllek

Pllek is een hip, casual terras in Amsterdam-Noord waar je even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Plof neer in het zand en geniet van de creatieve, hippe omgeving en prachtig uitzicht. Pak vanaf het Centraal Station de pont naar de NDSM-werf en geniet van een dagje duurzaam eten én drinken.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Pllek (@pllek_amsterdam)

4. Hangar

In Noord vind je deze parel met een prach-tig terras. Er hangt een relaxte, strandachtige sfeer met een spectaculair uitzicht op het IJ. Lekker op z’n Amsterdams. Bemachtig één van de strandstoelen voor een ultiem strandgevoel. Borrelen, lunchen of diner. Alles is mogelijk!

5. Vondelpark 3

Even weg van Noord, want deze plek is voor de ultieme genieters. Na een lekkere wandeling in het Amsterdams meest bekendste park kun je genieten van heerlijk eten een lekker glas wijn bij Vondelpark 3. Met uitzicht op — ja hoor — het Vondelpark! Voordeel: op dit terras in Amsterdam Oud-Zuid kun je een reservering maken, in tegenstelling tot de meeste terrassen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by VONDELPARK 3 (@vondelpark3)