Je hebt een weekendje Parijs op de planning staan. Waarschijnlijk kom je terug met foto’s van de Eiffeltoren, het Louvre, de Arc de Triomph, de Notre Dame en Gallery Lafayette. De standaard foto’s voor een weekendje Parijs. Hier is natuurlijk niets mis mee, het zijn de dingen die je niet mag overslaan tijdens je bezoek aan Parijs. Maar de plekjes waar niet honderden toeristen te vinden zijn, zijn toch veel leuker! Ga jij binnenkort naar Parijs? Wij hebben de mooiste (niet-toeristische) plekjes van Parijs voor je op een rijtje gezet.

Grande Mosquée de Paris

Deze moskee is anders dan je zou verwachten. Je kunt hier genieten van de lekkerste drankjes en hapjes en het is er prachtig mooi én erg groot. Hier kun je dus wel even vertoeven. Bovendien is er een restaurant aanwezig waar je in de avond verschillende soorten couscous kunt eten. Wil je echt even ontspannen? Breng dan een bezoekje aan de hamam. Alleen al voor de prachtige mozaïek zou je deze moskee moeten bezoeken.

Adres: 2bis Place du Puits de l’Ermite

La Pagode Cinema

Een rood gebouw dat wat weg heeft van een Japanse tempel. Deze bioscoop beschikt over prachtige zalen, waardoor een film niet eens meer nodig is. La Pagode werd in 1896 gebouwd voor de vrouw van de eigenaar van Le Bon Marché warenhuis. Maar het mocht niet baten, want vlak nadat de bouw klaar was, verliet zijn vrouw hem. Door de tijd heen is het gebouw helaas niet meer zo mooi als dat het ooit is geweest. Maar desalniettemin is dit zeker een bezoekje waard.

Adres: 57 Rue de Babylone

Het geheime appartement in de Eiffeltoren

Het appartement van Gustave Eiffel, op de derde verdieping van de Eiffeltoren, was voorheen een geheime plek waar alleen hoog bezoek mocht komen. De deuren bleven dicht tot wel 92 jaar na zijn dood. Maar nu is het eindelijk open voor het grote publiek. Het originele interieur is nog aanwezig en er zijn wassen beelden in geplaatst van onder andere Gustave Eiffel zelf. Een bijzonder verhaal én het mooiste uitzicht van heel Parijs.

Foto via Standaard be
Foto via Standaard be

The Saint-Chapelle

Een indrukwekkende kerk met enorme glas-in-loodramen uit de 13e eeuw en een prachtige gotische architectuur. Het gebouw bestaat uit een beneden- en bovenkapel. De benedenkapel heeft ‘slechts’ een hoogte van 6,6 meter, terwijl de bovenkapel enorme glas-in-loodramen bevat van bij elkaar ongeveer 670 m². Deze kerk is zeker een bezoekje waard.

Adres: 8 Boulevard du Palais

Naar het strand in Parijs

Ja, ook in Parijs kun je naar het strand. In de zomer zijn er velen pop-up stranden te vinden in de stad, ieder met een eigen thema. Langs de seine of elders in de stad op je strandstoeltje en wanneer het te warm wordt neem je een heerlijke duik, om vervolgens de rest van Parijs te verkennen. Beter kan niet toch?

Geheime nachtclubs en cafés

‘Geheim’, dat betekent dus dat niet veel mensen hier vanaf weten en dat er dus ook (bijna) geen toeristen te vinden zullen zijn. Bij dit soort clubs moet je via een geheime ingang naar binnen of door het gebruik van een wachtwoord. Dit wil je toch een keer meemaken? Bij The Experimental Cocktail Club kun je via een onopvallende  deur in een zijstraat van Rue Montorgeuil binnenglippen. In de voormalige villa van de Hermès familie kun je nu ook een drankje doen, mits je het wachtwoord weet. Wanneer je de woorden ‘prendre un verre’, wat ‘neem een drankje’ betekent, door de intercom van Hôtel Particulier zegt, heb je toegang.