Rubens, mode en de diamant oftewel Antwerpen: een heerlijke bestemming voor een weekendje weg, net over de grens. Veel toffe hofspots, statige panden met een barok uitstraling, bruine kroegjes en biertjes en veel vintage. De wijken ’t Zuid en het Eilandje zijn de place-to-be, je vindt er hippe winkels, trendy coffeetentjes en bars. Wij gingen op ontdekkingstocht door de Belgische stad en delen onze favoriete plekjes met jou.

Brabo Statue and City Hall of Antwerp Belgium

Wasbar

Een wasserette, koffiebar, lunchtent en werkplek in een. Bij de wasbar wordt een wasserette gecombineerd met een café. De wasmachines en drogers staan aan de zijkant tegen de muren te brommen, terwijl jij ondertussen geniet van een kopje koffie.

Frank & Brut

Als je van bubbels en hotdogs houdt dan zit je hier goed. ’s Avonds geniet je hier van heerlijke sinner dogs of een van de wereldse gerechten en overdag van een American style brunch of lunch. Meer informatie vind je hier. 

ARTE

De flagshipstore van Arte vindt je in de Kammenstraat. Een collectie die simpliciteit uitstraalt. Ontwerper Bertony Da Silva zijn doel was om de hedendaagse straat cultuur, muziek en architectuur van Antwerpen te vertalen naar een kledinglijn. In de buurt van de Kammenstraat vind je veel unieke boetieks. Van vintage tot woonwinkels en mode.

arte-antwerp

Foto via Hypebeast

MAS

Het Museum aan het Stroom. Een bijzonder gebouw tussen de haven en het centrum. Het MAS is een museum wat je alles vertelt over de havenstad Antwerpen. Ga naar de 12e verdieping voor het hoogtepunt: een adembenemend (gratis) panorama uitzicht over de stad Antwerpen.

Broer Bretel

Na het MAS kan je doorlopen naar Broer Bretel, een straatje verderop. Broer Bretel is opgericht door vier broers. Als je houdt van goede koffie, polaroids, massa’s boeken en racefietsen dan zit je hier goed. Ook het terras is top met in de verte de bootjes op het Willem- en het Bonapartedok.

boer-bretel-femfem

Graanmarkt 13

Een conceptstore vol kunst, interieur en mode, een galerie met tentoonstellingen en een restaurant waar je heerlijk kan lunchen en dineren in een. Eenvoudig Scandinavisch en high-end. Natuursteen, marmer en hout komen vaak terug in het interieur, de link naar de natuur vormt dan ook een rode draad doorheen het pand. Een bezoekje aan dit prachtige pand is meer dan de moeite waard. Openingstijden en andere informatie check je hier.

Balls&Glory

Als je van ballen houdt ga je naar het hippe Eilandje, hier vindt je dit originele restaurant in het Felixpakhuis op loopafstand van het MAS. Je kan er terecht voor verschillende soorten meatballs die met de hand gedraaid worden. De ballen van Balls & Glory worden aangevuld met een stamppot of een salade.

ballsnglory-antwerpen

Streetart Antwerpen

De grote graffitiwall van Antwerpen vindt je in de Kkugerstraat en loopt helemaal door tot het einde van de Minkelersstraat. Meterslange graffitietekeningen op de industriële panden.

Ook benieuwd naar onze favoriete plekjes in Mechelen? Die hebben we hier voor je op een rijtje gezet.