We hebben het allemaal een keer meegemaakt of je zit nú precies in zo’n situatie: je krijgt een appje van je ex. Op dat moment gaan er allemaal dingen door je hoofd. Zal je partner spijt hebben? Of wil je ex gewoon friends with benefits voorstellen? Jaloezie?

Bron: Unsplash

1. Spijt

Mensen maken het nou eenmaal uit om de domste redenen, of ze denken hun partner niet meer leuk te vinden. Maar vervolgens als ze diegene kwijt zijn geraakt, weten ze pas wat ze missen. “Mij nie bellen.”

2. Ego boost nodig

Sommige exen kunnen je op een random moment een berichtje sturen met de vraag: “Hoe is het met je?” Op dat moment hopen ze te horen dat het niet goed met je gaat. Deze exen vinden het fijn om te weten dat je niet verder kunt leven zonder hen. Zij hopen stiekem nog dat je ze terug wilt. Dit geeft deze ex een giga ego boost, iets wat hij of zij vaak niet heeft verdiend. Nou, wees blij dat het je ex is.

3. Niet met mij, dan met niemand

Je hebt ze er tussen zitten. “Of je hebt een relatie met mij, of met niemand”.  Hoewel je ex geen relatie meer wil met jou, willen ze ook niet dat je met iemand anders een relatie krijgt. Naja, dikke doei? Door je te appen en allerlei dingen te vragen “houden ze je in de gaten” en komen er makkelijk achter of je met iemand anders bezig bent of al aan iemand anders denkt. Weg ermee dus!

4. Schuldgevoel

Schuldgevoel is het enige wat we willen. Misschien heeft je ex je bedrogen of het op een hele nare manier uitgemaakt. Ja, je voormalige partner voelt zich nu schuldig. Misschien heeft iemand je ex dat schuldgevoel aangepraat, of hij/zij komt er zelf mee. Wat het ook is, er is geen reden om zo’n persoon te vergeven.

5. Jealousy, jealousy

Je hebt een nieuwe lover, op Instagram plaats jij de leukste kiekjes van de afgelopen tijd en het lijkt er maar op dat je nergens last van hebt. Appt je ex je ineens? Jaloers. Dit hoeft niet te betekenen dat je ex je terug wil, maar hij/zij heeft wel overduidelijk nog wat gevoelens voor je. Je ex vindt het simpelweg niet leuk om te zien dat jij zo met je leven door kan gaan en dat je over diegene heen bent.

8. Nog steeds verliefd

Net als jij, heeft je ex het moeilijk met de relatiebreuk. Jullie praten niet, en je ex vindt dat niet fijn. Door een gesprek te starten en te vragen hoe het gaat, hoopt je ex op een lang gesprek. Dit kan egoïstisch overkomen, maar het is niet slecht bedoeld. Wanneer je geen contact meer wil met je ex, probeer dit dan op een normale en positieve manier over te brengen.