Een stad onder de zee? Nee, we hebben het niet over Atlantis, maar over New York City! In dit interactieve aquarium is ‘The Big Apple’ nagebouwd en zijn de inwoners exotische vissen, roggen en haaien.

@Alison Fox
@Alison Fox

City under the Sea

Sea Life New Jersey had genoeg van de onderwater natuur nabouwen in vissentanks. In plaats daarvan besloot het een aquarium vol met de herkenbare straten en gebouwen van New York na te maken. In deze City under the Sea zwemmen vissen onder de Babbling Broo Bridge door, heeft het vrijheidsbeeld geen fakkel vast maar een schelp en kun je de ‘Piranha of the Opera’ op broadway spotten. Met een totale oppervlakte van meer dan 2300 vierkante meter, 3600 vissen en 150 verschillende visoorten vermaak jij je hier sowieso! De grootste vissentank bevat wel 2000 dieren, waaronder negen haaien en vier roggen.

Fantasie

Het aquarium creëert dus een fantasie onderwater wereld van New York City. Het doet hiermee een eerbetoon aan de stad en aan New Jersey. Ook blijkt het goed te werken onder het jongere publiek. Zo herkennen zij heel snel de iconische gebouwen en vinden ze dit natuurlijk helemaal fantastisch. Ook is er een ruimte ingericht zoals de New Yorkse metro, met stationsnamen als ‘Shoaling Avenue Line’ waar allerlei soorten vissen je tegemoet zwemmen.

@Alison Fox
@Alison Fox

Interactief

Het aquarium is behalve in New-York stijl ook nog eens zo interactief mogelijk gemaakt. Zo kun je van dichtbij de vissen bekijken door zogenaamde ‘bubbels’ waar je je hoofd in kunt steken. Ook kun je door tunnels vol vissen en skyscrapers wandelen.

Helaas is deze ervaring alleen in Sea Life in New Jersey aangeboden, maar mocht je al een tripje naar Amerika op de planning hebben staan, ga dan zeker even langs deze onderwaterwereld!

@alison fox
@alison fox

Lees ook: Wow! Dit is het duurste resort van Europa