Vandaag is de inauguratie van de nieuwe president van de Verenigde Staten: Joe Biden. Het was een bewogen verkiezingsjaar voor Amerika, maar na vandaag zit er een nieuwe president in het Witte Huis. Veel beroemde artiesten waren ontzettend blij met dit nieuws, dat blijkt wel uit de hoeveelheid muzikanten die in de rij staan om voor de nieuwe president op te treden. Niemand minder dan Lady Gaga zal op die dag het volkslied verzorgen.

Biden lijkt in tegenstelling tot Trump toch dé publieksfavoriet te zijn. Trump moest vier jaar geleden voor zijn inauguratie met man en macht artiesten zoeken die bereid waren om voor hem op te treden. Uiteindelijk wist hij Lee Greenwood, Toby Keith, en 3 Doors Down bij elkaar te schrapen.

Lady Gaga en J.Lo

Het is geen geheim dat popster Lady Gaga groot fan is van de toekomstige president Joe Biden. Op Instagram plaatste ze namelijk meerdere malen foto’s met een Democraten-badge. Ze was zelfs te gast bij één van de bijeenkomsten van Biden en Kamala Harris. Ook Jennifer Lopez zal op de dag van de inauguratie een optreden geven aan de westkant van het beroemde Capitool.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Lady Gaga (@ladygaga)

John Legend, Justin Timberlake en many more

Ook zangeres Katy Perry, zangers John Legend, Bruce Springsteen, Ant Clemons en de band Foo Fighters zijn aan de line-up toegevoegd. Eerder werd bekend dat Justin Timberlake, Jon Bon Jovi en zangeres Demi Lovato ook zullen optreden op de dag van de inauguratie van Joe Biden.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Demi Lovato (@ddlovato)

Joe Biden ziet de inauguratie als “het begin van een nieuwe nationale reis, één die de ziel van Amerika herstelt en de Amerikanen samenbrengt”.