Wanneer ik vanaf de 94e verdieping van een gebouw naar beneden zou kijken, zou ik persoonlijk al hoogtevrees krijgen en de dingen om me heen zien draaien. Laat staan hoe dit is wanneer je tegen een raam aanhangt dat je naar voren kantelt. Voor de durfals en diegene die totaal geen last hebben van hoogtevrees: in het John Hancock Center in Chicago kan het.

attractie-chicago-tilt-femfem

De hoogte optimaal ervaren

Het John Hancock Center in Chicago is met haar 344 meter hoogte en 100 verdiepingen het op drie na hoogste gebouw van Chicago en het op zeven na hoogste gebouw van de Verenigde Staten. En deze hoogte kun je nu optimaal ervaren met deze attractie, genaamd ‘Tilt’. Op de 94e verdieping heb je namelijk de mogelijkheid om op een plateau tegen het raam te gaan staan. Vervolgens kantelt dit raam je naar voren, waardoor je direct naar beneden kijkt en als het ware op deze hoogte boven de grond ‘hangt’, waardoor je een 360 graden zicht over de stad hebt. Wanneer je het toch te eng vindt, kun je gewoon een stapje terug doen, waardoor je weer op de normale vloer van de 94e verdieping staat. Houd je van een spectaculair uitzicht? Dan is dit dé attractie waar je heen moet.

De hoogte op een andere manier ervaren

Naast deze spectaculaire attractie, is het ook mogelijk om de hoogte op andere bijzondere manieren te ervaren. Zo kun je op de 44e verdieping in het hoogste zwembad van de Verenigde Staten een duik nemen of je drinkt rustig een drankje op de 96e verdieping, waar je een uitzicht van 270 graden hebt. Hiertussen vind je het restaurant The Signature Room, op de 95e verdieping, vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over Chicago en het Michiganmeer. Dus vind je de attractie Tilt ietwat té gewaagd, dan zijn er genoeg andere manieren om van het prachtige uitzicht over de stad Chicago te genieten. Ben je toch wel benieuwd? Kijk dan even deze video.

Lees ook:

Dit zijn de mooiste en goedkoopste citytrips van dit najaar.