Avocado lover? Dit recept is voor jullie! De avocado bruschetta is ideaal voor als je zin hebt in een lekkere lunch, maar geen tijd hebt om uren in de keuken te staan. Het is simpel om te maken en ook nog is erg gezond. Enjoy!

Bruschetta with cherry tomatoes, avocado and basil

Ingrediënten:

  • 1 spelt brood of stokbrood
  • 60 milliliter extra vierge olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 teentje knoflook fijngehakt of geperst
  • 1 romatomaat in blokjes cherry tomaatjes in vieren gesneden
  • 1 grote avocado gepeld en in blokjes gesneden
  • 1 eetlepel witte balsamico azijn
  • snufje zout
  • gesneden basilicum

Zo maak je het: 

Verdeel wat olijfolie over de broodjes en gril het vervolgens in de pan of in de oven totdat ze goudbruin zijn. Snijd vervolgens een teentje in tweeën en wrijf die over de broodjes, zodat de smaak goed in kan trekken. Voeg nu 1 eetlepel olijfolie, tomaat, avocado, witte balsamico, zout, fijngehakte knoflook en de basilicum in een kom. Serveer tot slot de avocado topping om het gegrilde brood. Nu smullen maar!

Ook lekker: het recept voor Bloody Mary ijsjes.