Het weer is warmer dus de populariteit van warme soepen daalt. Zodoende vervangen we warm voor koud met vandaag een recept van een overheerlijke avocado gazpacho met garnalen on the menu.

avocado gazpacho recept FEM FEM

Ingrediënten

  • 500 ml sodawater
  • 60 ml ongekruide rijstazijn
  • 2 eetlepels vers gehakte dragon
  • 1 1/2 theelepel zout
  • 3-4 tomatillos (vaak verkrijgbaar in blik) zonder schil en gehakt in kleine stukken
  • 2 rijpe avocados
  • 1 kleine komkommer, geschild en pitjes weggehaald
  • 1 jalapeño
  • 300 gram gekookte garnalen
  • 3 eetlepels olijf olie
  • 1 eetlepel verse limoensap
  • 100 gram gehalveerde cherry tomaten
  • 60 gram fijngehakte oranje paprika
  • 2 eetlepels vers gehakte koriander

Stap 1:

Voeg de sodawater, rijstzaijn, dragon, zout, tomatillos, avocados, komkommer en de jalapeño toe in de blender en laat het mixen tot dat het allemaal fijngemalen is. Schenk dan het mengsel in een grote kom en laat dit zo’n uur koelen in de koelkast.

Stap 2:

Meng de garnalen, olijf olie en limoen sap. Verdeel de gazpacho in 6 kommen en verdeel gelijkmatig de garnalen hieraan toe. Top it off met de tomaten, fijngehakte paprika en koriander en voilà: je gazpacho is klaar.

Bon appetit!

Lees ook: dit zijn de lekkerste recepten met als basis avocado.