Avocado is een van onze favoriete dingen om te eten. Het is heerlijk voor op brood, je kunt er guacamole van maken of misschien is het wel de finishing touch op je salade. Grote kans dat jij wel eens een avocado snijdt, maar spoel je hem dan eigenlijk wel vooraf af?

Avocado
Photo by Brenda Godinez

Vooral wanneer je een perfecte avocado opensnijdt, maakt je hart klein sprongetje van geluk. De een lepelt hem zo leeg en de ander gebruikt hem om een heerlijke dip van te maken, maar heb je er wel eens over nagedacht om hem vooraf af te spoelen?

Wassen

Grote kans dat jij je mes, zonder de avocado eerst te wassen, direct in de schil zet omdat je hem zo snel mogelijk wilt opeten, logisch natuurlijk! Een appel was je ook niet af voor je hem gaat schillen, en dat geldt ook voor een avocado toch? Fout!

Volgens de Food en drug Administration in Amerika kun je hem dus beter even afspoelen voor het schillen. Op de schil is het voor bacteriën makkelijk om zich te vestigen en dit geldt ook voor kleine beestjes. Wanneer je in een ongewassen avocado snijdt, neem je al dit vuil mee naar het binnenste van de vrucht. Was hem in het vervolg dus liever af, het kost je maar een paar seconden.

Overigens kun je het beste altijd al je fruit en groente wassen voor je met je mes aan de slag gaat, zo weetje zeker dat je groente en fruit schoon blijft.

Lees ook: Zo wordt je halve avocado niet bruin en blijven blauwe bessen langer lekker