We kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder avocado. Het is lekker en ook nog eens gezond. Toch vinden plastische chirurgen dat er het een en en ander moet veranderen als we deze vrucht willen blijven het eten. Het ontpitten van de avocado is namelijk een gevaarlijk klusje, vinden zij.

Fan van de avocado

Wij zijn big fan van avocado. Het is een bron van gezonde vetten en dus zeker niet erg om de avocado als ingrediënt te gebruiken in je maaltijden. Dat is overigens niet de enige reden. Ze zijn eigenlijk gewoon ontzettend lekker en zijn veelzijdig in te zetten. Zo eet je een avocado lekker op toast, voeg je dit gemakkelijk toe in een salade óf eet je het als een geprakte spread in bijvoorbeeld de vorm van guacamole. Hoe dan ook: we kunnen ons geen leven meer voorstellen zonder avocado.

Ontpitten is best een dingetje

Het bereiden van een avocado verloopt daarentegen niet altijd even soepel. Het is gemakkelijk te gebruiken in veel recepten, maar het ontpitten, snijden en schillen ervan is een stuk lastiger. Geen wonder dat steeds meer mensen zich serieus verwonden in de keuken. En dat baart de plastische chirurgen in ons land zorgen. Er komen namelijk steeds meer mensen met de klassieke ‘avocado-wond’ bij de huisarts terecht.

avocado snijden
Bron: Pexels

Wanneer je de avocado moet ontdoen van zijn schil en pit komt daar vaak een mes bij kijken. Je snijdt hem doormidden en probeert de pit eruit te halen. Ofwel door hem er met je mes ‘uit te wippen’, ofwel door je mes er in te hakken en de pit er zo uit de trekken. In beide gevallen bestaat er een grote kans dat je uitschiet en in je handpalm snijdt. Gevaarlijk dus, vinden de plastische chirurgen. Laat dus dat mes voortaan maar in de la en doe een poging met een lepel om zo je handjes te beschermen.

Lees ook: 6 manieren om een avocadopit te gebruiken