Hoe kan het dat we dit zelf niet hebben bedacht? Het lekkerste van twee werelden bij elkaar: pizza en avocado. Ons buikje gaat hier al van rommelen.

We zijn volwassen geworden en hebben onze boterham met hagelslag inclusief funnies vervangen voor een geroosterde boterham met avocado. Een beetje zout en peper erbij en je healthy lunch is ready to eat.

avocado-pizza-femfem

Avocado-pizza

Maar waarom hebben we nooit bedacht om een pizza te bedekken met avocado? Gelukkig is chef Jon Feshan van restaurant Kola House in Manhatten onze redder in nood. Hij kwam met het idee om knapperig pizzadeeg te combineren met avocado. Natuurlijk kunnen we nu naar New York vliegen om dit uit te proberen, maar we kunnen het ook heel gemakkelijk zelf maken. Plus, avocado zit ook nog eens boordevol gezonde vetten.

Zo maak je het:

Bij elke supermarkt vind je wel pizzadeeg. Bestrooi het aanrecht met wat meel, om te voorkomen dat het deeg blijft plakken en zodat je een perfecte ronde pizzavorm krijgt. Terwijl je het pizzadeeg in de oven laat bakken, meng je de avocado met wat olijfolie, citroensap, zout, peper, rode ui en koriander. Het is het handigst om de avocado eerst te prakken, om avocadovlekken op je kleding te voorkomen. Als je pizza klaar is, beleg je hem met het avocadomengsel. Et voilà, je nieuwe favoriete avondmaal is geboren.

Heb je nog inspiratie nodig voor je ontbijt voor morgen? Havermoutcappuccino wordt je nieuwe favoriete ontbijt.