Met elkaar het bed induiken doe je natuurlijk voor je plezier, maar tussendoor of achteraf voelt het lang niet altijd helemaal zo. Het kan namelijk ook best wel heel vermoeiend zijn. Net alsof je een work-out aan het doen bent! Je zou haast denken dat je kunt stoppen met sporten. Maar telt een avontuurtje tussen de lakens wel echt als een work-out? Lees verder om er achter te komen of je je sportschoolabonnement kunt opzeggen- of niet!

avontuurtje tussen de lakens work-out
Bron: 365 dni

Gezondheidsvoordelen van een vrijpartij

Een vrijpartij heeft eigenlijk best wel wat gezondheidsvoordelen. Je verbrandt er namelijk zeker wel wat calorieën mee, maar dat is niet alles! Zo zorgt een regelmatige wip voor nog veel meer dingen. Je bloeddruk wordt lager, het risico op hartaandoeningen vermindert, je hart wordt gezonder, je spieren worden sterker en het vermindert de kans op beroertes. Genoeg redenen om wat vaker tussen de lakens te duiken dus.

Dat een avontuurtje tussen de lakens vermoeiend kan zijn, weten we allemaal wel. Uit onderzoek blijkt dan ook dat steeds meer mensen hun wipje als een echte work-out gaan zien. Zo houden steeds meer mensen de statistieken van hun praktijken in bed bij op hun smartwatch. Ze zetten een work-out aan of houden hun hartslag bij. Net alsof ze buiten een rondje gaan hardlopen!

Telt een avontuurtje tussen de lakens als een work-out?

Dan nu de grote vraag: telt een avontuurtje tussen de lakens als een work-out of is het toch niet intensief genoeg? Helaas hebben we slecht nieuws! Dat avontuurtje tussen de lakens is namelijk een goede beweging, maar zeker niet genoeg voor je lichaam. Zie het als een lichte inspanning. Het is dus zeker hartstikke gezond, maar niet genoeg voor je lichaam. Dat betekent dat je er naast dus gewoon zal moeten sporten om fit te blijven.

Lees ook: Seksstandjes waarbij je de meeste calorieën verbrandt