Als je vrij bent van je werk, wil je het liefst ook écht vrij zijn. Helaas houdt lang niet iedereen hier rekening mee en worden veel mensen helaas nog steeds tijdens hun weekend of vakantie geappt door hun baas. Vervelend! Dit kun je doen wanneer je baas je in het weekend of in je vakantie appt – en je hier eigenlijk niet oké mee bent.

baas je in het weekend of in je vakantie appt
Bron: Gossip Girl

24/7 bereikbaar

Tegenwoordig zijn we dankzij mobiele telefoons, tablets en laptops ieder moment van de dag bereikbaar. Een whatsappje of belletje is dan ook zo gedaan, want de drempel is weg. Het is té gemakkelijk. Toch wil een bereikbaarheid van 24/7 niet zeggen, dat we ook echt altijd aan staan. Al helemaal niet voor je werk! Het is juist enorm belangrijk dat mensen echte ‘vrije tijd’ nemen van hun werk.

Contact met je werk

Helaas vergeten veel werkgevers vaak dat medewerkers niet altijd ‘aan’ staan voor hun baan. Hierdoor gaan ze een grens over op het moment dat de baas je in het weekend of in je vakantie whatsappt. Het kan een keer gebeuren, mits het belangrijk is. Komt dit echter regelmatig voor en is het vaak ook niet zo urgent? Dan is het tijd om je grens aan te geven.

Dit moet je doen wanneer je baas je in het weekend of in je vakantie appt

Allereerst is het dus belangrijk om te beoordelen hoe veel last je hebt van de berichtjes én hoe vaak ze voorkomen. Als je vindt dat je er onder lijdt, is het tijd om aan de bel te trekken. Je baas heeft waarschijnlijk niet door wat het met jou doet, dus zolang jij niks zegt zal er niks veranderen. Vraag een gesprek aan met je baas en leg uit dat je het vervelend vindt om appjes te ontvangen in je vrije tijd. Zeg daarnaast ook dat je vrije tijd nodig hebt om bij te komen, zodat je er op je werkdagen weer helemaal tegenaan kunt.

Lees ook: Stress op je werk? Zingen met je collega’s schijnt te helpen