Bijna elke vrouw denkt wel na over babynamen. Sommigen beginnen hier vroeg mee en andere gaan er pas over nadenken wanneer ze zelf een mommy to be zijn. Hoe dan ook, het is enorm lastig om tot een leuke naam uit te komen. Wij kunnen het wellicht wat makkelijker voor je maken. Je kunt je baby naam namelijk kiezen op basis van je sterrenbeeld.

babynamen meisje jongen sterrenbeeld
Bron: Pinterest

Vissen (20 februari t/m 20 maart)

Als jouw kindje het sterrenbeeld Vissen krijgt of heeft dan is er een grote kans dat hij of zij erg gevoelig en empathisch is ingesteld. En dan met name tegenover andere mensen. Het teken Vissen is vaak zachtaardig, betrouwbaar en zorgzaam.

Mocht je een naam willen geven die letterlijk ‘Vis’ betekent, dan is Hina een goede optie. De naam Tender staat voor gevoeligheid dus dit kan ook een goede optie zijn. Dit zijn niet de enige opties. De namen Midas, Tao, Lenis, Miloe, Jenn en Peach betekenen allemaal zacht of zachtaardig. Dit past dus ook uitstekend bij het sterrenbeeld Vissen.

Ram (21 maart t/m 20 april)

Het sterrenbeeld Ram staat bekend om zijn zelfverzekerdheid. Dit teken is onafhankelijk en vraagt niet snel hulp van de mensen om zich heen. Rammen weten wat ze willen in het leven en zijn daarom erg doelgericht, maar ook gepassioneerd. Dit teken kan ook erg zorgzaam zijn en staat elk moment voor iemand klaar.

Bij deze eigenschappen past een sterke naam. Alexander betekent beschermer. Dit past goed bij een Ram. Enne, dat is niet de enige naam. Ook de namen Jurre of Boaz passen goed bij dit teken, want beide betekenen ze dapperheid. De meisjesversie hiervan zijn Lotta en Eef. Genoeg opties dus.

Stier (21 april t/m 20 mei)

Het sterrenbeeld Stier heeft enorm veel geduld en denkt vaak in praktische oplossingen. Ze hebben enorm veel creatieve eigenschappen. Een stier is een aardeteken dus ze zijn letterlijk en figuurlijk down to earth. Dit houdt in dat ze een sterke mening hebben, maar ook erg betrouwbaar zijn.

De namen die goed bij deze eigenschappen passen, zijn de namen Fae, Penelope of Rae. Dit betekent namelijk trouw. De jongensvarianten hiervan zijn Pijke of Dijon. Je kunt ook een naam kiezen die letterlijk iets te maken heeft met een Stier. De naam Tycho of Taura betekent namelijk ‘stierenoog’.

Tweelingen (21 mei t/m 21 juni)

Dit teken staat voor intelligentie en heeft veel ambities. Het sterrenbeeld Tweeling is vaak charmant. De naam Lalita betekent deze eigenschap en past dus goed bij dit teken. De opties Quinn of Maijke passen ook uitstekend bij een Tweeling. Deze namen staan namelijk voor intelligentie. De naam Amil staat voor ambitie en tot slot kan je ook kiezen voor de naam Thomas, dit betekent namelijk letterlijk ‘een Tweeling’.

Kreeft (22 juni t/m 22 juli)

Kreeften zijn emotionele tekens. Ze zijn gevoelig en beschermend, maar zijn vooral verzorgend voor de mensen om zich heen. Ze staan altijd klaar voor anderen.

De naam Anna staat voor lieflijk en past hier dus uitstekend bij. Didi of Dores zijn ook goede opties, deze namen betekenen beide zorgzaam. En ten slot passen de namen Lars, Liam of Taeke ook perfect bij een Kreeft. Deze namen betekenen namelijk beschermer.

Leeuw (23 juli t/m 23 augustus)

Leeuwen staan bekend als trotse, dappere, loyale en beschermende mensen. Een krachtige naam past hier dus goed bij. Denk bijvoorbeeld aan de namen Naz of Solaine, deze namen betekenen beide trots. Een koning of koningin is enorm krachtig en de namen Rex of Reina hebben deze betekenis. De namen Gabriël of Valerie staan voor kracht en zijn daarom ook enorm goede opties.

Maagd (24 augustus t/m 22 september)

Een Maagd denkt twee keer na voor degene iets onderneemt. Ze werken hard en zijn erg behulpzaam. Enne, niet alleen dat. Ze zijn ook nog eens enorm intelligent.

Namen die bij deze eigenschappen passen zijn Amalia of Amaury. Deze staan voor hardwerkend. Ook de namen Savio en Dara passen goed bij dit teken, want deze staan voor intelligentie. Tot slot zijn Esra en Cody ook goede opties, omdat deze namen hulpvaardigheid symboliseren

Weegschaal (23 september t/m 23 oktober)

Weegschalen hebben overal ogen. Ze zijn namelijk enorm oplettend. Ook zijn ze super sociaal ingesteld en letten ze op details. Dit teken is ook betrouwbaar en hebben veel charmes.

De naam Bond past hier goed bij. Weegschalen zijn namelijk goed in het binden van vriendschappen en deze naam staat hiervoor. De namen Lele en Dylan staan voor trouw en passen daarom perfect bij een Weegschaal. De naam Grace symboliseert charmes en de namen Cas en Jorieke staan voor alertheid. De keuze is dus reuze.

Schorpioen (24 oktober t/m 22 november)

Schorpioenen zijn krachtige, gepassioneerde en zeer charismatische mensen. Als ze eenmaal ergens aan zijn begonnen stoppen ze niet voor ze het af hebben en zijn daarin enorm gemotiveerd. Ze zijn zeker van zichzelf en hoeven geen bevestiging van anderen.

Ava, Gaby, Valerio, Ron, Valentin en Meindert zijn namen die voor kracht staan. De naam Zelia staat voor zelfverzekerdheid en de naam Constatijn staat voor de motivatie die een Schorpioen heeft.

Boogschutter (23 november t/m 21 december)

Boogschutters zijn optimistisch, zelfverzekerd en houden van leren. Ze zijn dol op reizen en houden van andere culturen. Dit teken is sociaal ingesteld, maar vind het ook fijn om af en toe alleen te zijn.

De namen Lola, Karlijn, Karel en Carl betekenen vrij en passen daarom goed bij dit teken. Jop en Jip symboliseren gastvrijheid en ook dit past bij een Boogschutter.

Steenbok (22 december t/m 20 januari)

De nummer één eigenschap van een Steenbok is loyaliteit. Ze zijn erg ambitieus, maar kunnen extreem koppig zijn. Dit teken is wel erg gedisciplineerd en behalen daarom vaak de doelen die ze voor ogen hebben.

Nicole is een naam die overwinning symboliseert. Amy of Amil staan beide voor ambitie en de namen Eduard, Pim, Vila en Willemijn staan voor standvast. Kortom, genoeg namen die bij het sterrenbeeld Steenbok past.

Waterman (21 januari t/m 19 februari)

Dit waterteken is enorm goed op zichzelf. Ze hebben een unieke kijk op de wereld en zijn niet bang voor groepsdruk of meningen van anderen.

De namen Raeka en Tarif betekenen beide uniek en passen daarom goed bij een Waterman. Ook de namen Charlotte, Charles, Lieneke en Zeno passen goed bij dit teken. Deze staan namelijk voor vrijheid.