Never underestimate the power of a good hair-day. We kunnen allemaal beamen dat een perfecte coupe je dag al voor de helft geniaal maakt. Mooi en gezond haar kan ervoor zorgen dat je voor je gevoel alles aankunt. Klinkt overdreven, maar het is écht zo. Maar weet je dat we onbewust heel veel dingen doen waar we ons haar echt mee verpesten? Heb jij onhandelbaar haar en snap je niet waarom dit zo is? Misschien onderga je wel een van deze dingen..

bad hair day FEM FEM

Je slaat je kappersbeurt over

We willen graag allemaal lang en gezond haar, maar dit lukt niet als je daardoor nooit naar de kapper gaat. Als je wel eens je haar hebt laten groeien, dan weet je dat je het heel makkelijk is om een knipbeurt uit te stellen. Sterker nog: je kan makkelijk een halfjaar niet naar de kapper gaan. Als je lang je haar niet laat knippen kunnen er gespleten haarpunten ontstaan. Doe je hier niks mee? Dan spijten deze alleen nog maar verder en dan moet er bij de eerst volgende knipbeurt alleen maar meer haar af.

Te veel conditioner

Conditioners zijn er om je haar te voeden en te hydrateren. Het is niet de bedoeling dat je de halve fles in je haar mikt. Je haar wordt hier dan alleen maar zwaarder van met als resultaat een futloze look. Gebruik de conditioner enkel in de puntjes van je haar en sla af en toe ook een dagje over.

Haar-extensions

Als je haar maar niet wil groeien óf je hebt heel erg dun haar van jezelf, dan zijn haar-extensions een goede oplossing. Zou je denken althans, maar door deze extensions kan je haar ook uitvallen of afbreken. Kies daarom echt voor extensions die van kwaliteit gemaakt zijn en die goed bij jouw haartype passen.

Haar te strak vast

Staarten en vlechten kunnen ontzettend handig zijn op dagen dat je haar een beetje vet is en je dit niet aan de buitenwereld wil tonen. Maar pas op voor te strakke kapsels, want het naar achter trekken van je haar kan je voorste haarlijn beschadigen. Je kunt dan beter voor een staart gaan die iets rommeliger is.

Teveel droogshampoo

Droogshampoo is misschien wel de uitvinding van de eeuw. Maar als je droogshampoo te vaak gaat gebruiken en het als vervanging van haren wassen ziet, wordt dit er op ten duur niet mooier of gezonder op.

Je haar borstelen

Even een borstel door je haar halen als je net gedoucht hebt is natuurlijk heel logisch. Liever geen klitten toch? Anyway, het is wel schadelijk voor je haar helaas. Je kunt beter een kam gebruiken met wat bredere tanden. Begin bij de punten van je haar en werk naar boven toe. Heel raar klinkt dit, maar het is wel beter.

Vochtig haar stijlen

Blijf van je haar af als het nog nat is en dan bedoelen we hiermee laat de styling-producten nog maar even liggen. Dit maakt je haar echt helemaal kapot. Wacht tot je haar enigszins droog is voordat je er allemaal aan gaat zitten.

Te heet föhnen

Dit geldt eigenlijk hetzelfde voor föhnen. Je kunt je natte haar niet te warm föhnen, dan krijg je eigenlijk hetzelfde effect als bij je stijltang. Begin pas met föhnen als je haar handdoek droog is en zet hem op een lagere stand.

Lees ook: dit kun je doen tegen een droge bos haar