Een bad hairday kennen we allemaal en hier hebben we ook allemaal wel eens last van. Maar aangezien we op meer plekken haar hebben dan op ons hoofd én de wenkbrauwen steeds belangrijker worden, is een ‘bad-wenkbrauw-day’ net zo erg. Misschien nog wel erger, want deze kun je niet even snel in een knot doen. Wij helpen je wat je hiertegen kunt doen.

bad-wenkbrauw-day-femfem

In model

Allereerst is het belangrijk om het juiste model voor je wenkbrauwen te creëren. Dit kun je doen door je haartjes naar boven te kammen en de haartjes die aan de bovenkant uitsteken met een nagelschaartje af te knippen. De overbodige haartjes aan de onderkant kun je met een pincet weghalen. Vind je het lastig in welke vorm je je wenkbrauwen moet epileren? Meet met bijvoorbeeld een potloodje de juiste wenkbrauwvorm. Leg het potloodje iets op je neusvleugel en laat hem langs het begin van je oog gaan. Op deze hoogte zou je wenkbrauw moeten beginnen. Leg hem nu naast je neusvleugel en laat hem nu midden over je oog gaan, hier zou het hoogste punt van je wenkbrauw moeten zijn. Als laatst laat je hem langs de buitenkant van je oog gaan, dat is waar je wenkbrauw zou moeten eindigen. Vind je dit te lastig? Er bestaan ook sjablonen in verschillende vormen. Leg deze op je wenkbrauw en kleur hem in. De overige haartjes verwijder je.

Foto via Sesto Daily News
Foto via Sesto Daily News

Eigenwijze haartjes

Helaas doen onze wenkbrauwen waar ze zelf zin in hebben en kan het zo maar eens voorkomen dat je wakker wordt met wenkbrauwen die ineens besluiten te gaan krullen. Hello wenkbrauwgel! Dit goedje is ervoor om je wenkbrauwen weer in model te krijgen. Het borsteltje is hetzelfde als een mascaraborsteltje. Er bestaan gekleurde en doorzichtige varianten of een met extra vezels waardoor je vollere wenkbrauwen creëert. Je kamt met het borsteltje gewoon door je wenkbrauwen. Het is wel verstandig om eerst een wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder te gebruiken en daarna pas de gel, anders gaat het er heel vreemd uitzien.

Bad-wenkbrauw-day en geen producten in huis

Je hebt een ‘bad-wenkbrauw-day’ maar je wenkbrauwpoeder is gisteren op gegaan en je hebt ook geen wenkbrauwgel in huis. Een slechtere timing kon je niet hebben. Gelukkig bestaan er alternatieven! Oogschaduw is een prima alternatief voor wenkbrauwpoeder. Let wel op dat je geen glimmende variant gebruikt, want dit ziet er op je wenkbrauwen een beetje vreemd uit. Heb je geen wenkbrauwgel in huis en staan je haartjes alle kanten op? Gebruik dan een tandenborstel. Spuit hier een beetje haarlak op en je zelfgemaakte wenkbrauwgel is ready to use. De ‘bad-wenkbrauw-days’ zijn verleden tijd.

Lees ook eens: alles wat je moet weten voor de perfecte wenkbrauw.