Wij vinden de badkamer een van de fijnste plekjes in huis. Heerlijk badderen of gewoon even staren naar die prachtige spiegels.. We kunnen ons voorstellen dat je, na veel momenten te hebben spendeert in je badkamer, om de zoveel tijd even iets anders wilt.

De badkamer is toch vaak een ondergeschoven kindje als het om interieur gaat. Zonde! Het is tenslotte de plek waar je je dag start en ook weer afsluit. De plek waar je een feestje kunt beginnen (je opmaken) of juist in rust kunt eindigen (relaxen in bad).

tshuggen grand hotel badkamer

Daarom is het altijd een goed idee om te investeren in je badkamer interieur, of het nu groots of klein is. Wie haar badkamer een upgrade wil geven, is niet gelijk aangewezen op drastische veranderingen. Het kopen van nieuwe accessoires, een muurtje verven of het opknappen van een meubel kan al veel verschil maken. Hierbij een paar simpele tips.

Gebruik een dienblad

Ligt het blokje zeep bij jou gewoon zo op de wastafel? En staan de tandenborstels in een willekeurige beker? Zonde! Berg het op in mooie bakjes, bekers en doosjes. Of verzamel alles bij elkaar op een dienblad: héél chique! Tip: zet er een vaasje bij met een (nep)bloem of takken.

Schilder een muur

Ben je een beetje klaar met die witte muren in je badkamer? Hoe gaaf is het als je één muur een andere kleur schildert. Ga voor een mooie donkerblauwe of groene kleur. Dit geeft jouw badkamer in een keer een ander uiterlijk!

Sauna vibe

Geef je bad een luxueuze sauna-uitstraling, door het bad aan te kleden met geurkaarsen, zeepjes, badzout en mooi opgerolde handdoeken. Niet handig? Maak een kleine side table met deze spullen.

Planten

In je woonkamer? Zeker. In je keuken? Absoluut. Maar in je badkamer? Zo’n gek idee is dat dus niet. En juist dat onverwachte maakt het leuk. Planten geven je badkamer kleur, een heerlijk huiselijk gevoel en zorgen voor zuurstof.

Voeg goud of koper kleuren toe

Goud en koper in je kleurenpalet toevoegen was al een veelgebruikte trend van de afgelopen tijd, maar ook in je badkamer komt deze trend goed tot zijn recht. Vervang hier en daar iets kleins door deze kleuren toe te voegen. Je hebt tegenwoordig zelfs een koperen of gouden kleur kraan die je kunt monteren. How cool is that?!

Aparte spiegels

In 9 van de 10 badkamers vind je een standaard aangeleverde spiegel, zonder een mooie lijst eromheen. Prima natuurlijk, maar wanneer je je badkamer net iets mooier en specialer wilt maken, kan een opvallende spiegel veel doen. Ga bijvoorbeeld voor een ronde variant met grote, gouden lijst of voor een strakke zwarte omlijsting.

Lampjes

Hoe leuk is het om je badkamer een cosy vibe te geven door lampjes op te hangen. Als je in de avond in bad gaat kun je met gedempt licht én het aanzetten van de kleine lampjes een relaxte sfeer creëren.

Een krukje plaatsen

In iedere grote, luxe badkamer vind je hem: de stoel of kruk. Absoluut een must have als je een grote badkamer hebt. En niet zo gek ook: waarom zou je jezelf die pedicure half staand – half zittend op de toiletpot doen als je ook gewoon op je eigen troon kunt zitten?

Dit zijn de mooiste badkuipen als eyecatcher van je badkamer!