Eer paar maanden geleden opende ’s werelds eerste cookie dough bar in New York: DŌ. Natuurlijk kan ons kikkerlandje niet achterblijven op dit succesverhaal en daarom krijgen wij ook zo’n heerlijke bar. En wel onder de naam Bakers Dough welke morgen, 23 mei, open gaat aan de Pannekoekstraat in Rotterdam. Onze collega’s van Freshhh gingen alvast kijken hoe de zaak er uit ziet én proeven hoe het smaakt.

bakers-dough-keuzes

Klein maar fijn

De zaak is klein maar fijn: in principe is het een to-go zaakje maar er is ook ruimte voor zo’n 9 personen die hun cookie dough ter plekke willen op eten. Verder kenmerkt de zaak zich door een huiselijke sfeer, een grote counter in het midden van de zaak en de onweerstaanbare geur van koekjes door de hele zaak.

cookie-dough-bakers-dough-opening-femfem

Hoe werkt het?

Je kan bij Bakers Dough een basisdeeg kiezen en deze aanvullen met toppings, fruit of ijs. Of je neemt het gewoon allemaal natuurlijk. Voor het basisdeeg kun je kiezen tussen 4 verschillende smaken: Bakers dough original, peanut butter & white chocolat, salty caramel & brownie of de vegan & gluten free dough. Keuzestress gegarandeerd maar ach, dan probeer je de andere smaken gewoon een andere keer. Ook qua toppings hebben ze ruim keus: van Oreo tot Bastogne, van marshmallows tot fruit. Eén groot koekjesdeegfeest dus en mocht je er echt niet uitkomen, dan hebben ze bij Bakers Dough alvast de ‘specials’ voor je uitgeschreven zodat jij niets zelf hoeft samen te stellen. Onze collega’s van Freshhh gingen voor de vegan variant, welke gemaakt is van kikkererwten en hun beoordeling: dat smaakt naar meer. Verder schijnt het Salty Caramel & Brownie deeg maar ook het Peanutbutter & White Chocolat deeg tongstrelend te zijn.

bakers-dough-cookie-bar

Kun jij niet wachten om jouw eigen cookie dough creatie te maken?  Dan moet je morgen om 12 uur op de Pannekoekstraat 82A zijn voor de officiele openingWil je meer weten? Meer informatie vindt je hier.