Nu het buiten koud begint te worden, trekken we massaal naar binnen. Zonde, want juist een wandeling in de vroege, koude ochtend is ontzettend goed voor je balans! Het helpt je, letterlijk, fris aan de nieuwe dag te beginnen. Zeker in een tijd waarin we voornamelijk vanuit huis werken is het prettig om de dag met een wandeling te starten. Het helpt je de zinnen even te verzetten, voordat je een dag lang achter de laptop kruipt. Ook een wandeling tijdens de lunch of bijvoorbeeld aan het eind van de middag helpen om de balans vast te houden. Vind je dit toch lastig? In dat geval kan de hulp van een coach wenselijk zijn. Nu zorgverzekeringen vergelijken voor het nieuwe jaar weer mogelijk is, doe je er verstandig aan hier alvast rekening mee te houden. Kijk welke verzekeraar de kosten voor een coach dekt in het nieuwe jaar.  

wandeling winter

Maak een planning voor jezelf 

Om de balans te houden is het zinvol om met een heldere planning voor jezelf te werken. Gebruik de planning om je activiteiten in kaart te brengen, ze te sorteren en ze af te wisselen met voldoende momenten van ontspanning. Het thuiswerken heeft er voor veel mensen toe geleid, dat zij die momenten van ontspanning minder vaak plannen. De laptop wordt niet meer om 17.00 uur gesloten, maar men werkt nog wat langer door. Niet alleen schadelijk voor je balans, maar ook voor je psychische toestand. Een burn-out ligt al snel op de loer! Het is een van de redenen dat veel mensen voor hun zorgverzekering in 2022 kiezen voor een (aanvullende) verzekering die behandelingen bij een psycholoog dekt. Wellicht zie je ook in je eigen omgeving dat steeds meer mensen uitvallen door een te hoge druk. 

balans winter

Ontspanning in de winter vind je binnen en buiten 

Zoals eerder al genoemd werd, is het slim om ook in de winter regelmatig naar buiten te gaan. Maak een wandeling door het bos en concentreer je op de zaken die je om je heen ziet. Denk aan de vogels, de rijp aan de bomen en struiken, de spelende honden op het speelgazon, enzovoorts. Door je te concentreren op de zaken die buiten je hoofd om gebeuren, hebben je hersenen de tijd om te ontspannen. Dit is noodzakelijk om een overbelasting van je hersenen tegen te gaan. Daarbij zal je door te ontspannen na een werkdag sneller in slaap vallen. Je ligt minder lang te piekeren op bed.