We kunnen het nog bijna niet geloven, maar de zomer is around the corner. Staat jouw balkon nog op standje winter en is het allesbehalve uitnodigend om hier een kopje koffie of wijntje te drinken? Tijd voor een balkontransformatie. Op deze vijf manieren maak jij je balkon namelijk helemaal klaar voor de zomer.

balkon zomerklaar maken

1. Poetsen maar

Het minst leuke gedeelte van de renovatie: het poetsen van je balkon. Al die vieze aanslag, bladeren, takjes en kleine troepjes moeten aan de kant. Pak een bezem en een sopje, want jij gaat poetsen!

2. Likje verf

Grote kans dat er op je balkon – afhankelijk van de grootte – een aantal meubelstukken staan. Een picknickbankje, kleine loungebank, palletbank of tafel: het mag allemaal even vers in de lak. Met Sikkens Rubbol XD High Gloss is dit klusje zo geklaard. Met een duurzame hoogglanslak op terpentinebasis blaas je je buitenmeubilair nieuw leven in. Zo staat alles er weer netjes bij.

3. Groene vingers

Een Pinterest-waardig balkon bevat niet alleen maar stenen en meubels, hier vind je ook flink wat groen. Haal alle dode planten en bloemen van je balkon en plan een tripje naar een tuincentrum in. Vul je balkon met veel planten en gekleurde bloemen, zodat er weer nieuw leven ingeblazen wordt. Wedden dat dit goed zal staan?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door sarah at home (@saraheartmann)

4. Balkon sfeerlicht

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: licht is zó belangrijk. Door je balkon te versieren met priklicht, kleine sfeerlichten en hanglampen, creëer je een heel gezellig effect. Je zal zien dat een simpele sliert met lampjes al wonderen kan verrichten. Hoe gezellig is het om ’s avonds met een boek of een glas wijn te genieten op je balkon, terwijl de sfeerlichtjes aanstaan?

5. Puntjes op de i

Nu we het meubilair, licht en groen op ons balkon aangepakt hebben, wordt het tijd om de puntjes op de i te zetten. Met de juiste aankleding maak je je balkon namelijk net iets meer af. Kies bijvoorbeeld voor een buitenkleed, een aantal gezellige kussens en eventueel een wanddoek. Dit zal er echt voor zorgen dat je het liefst de hele dag op je balkon doorbrengt. Grote kans dat je vriendinnen niet van je balkon weg te slaan zijn 😉

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door vtwonen tuin (@vtwonentuin)