Het is een film waar je op social media al maandenlang mee gebombardeerd wordt en waar geen ontkomen aan is: Barbie. Heb je ‘m nog niet gezien? Bespaar je retourtje naar de bioscoop: de film staat vanaf nu op Pathé Thuis. Dus kruip lekker voor de buis, pak je snacks erbij en geniet! Dit gaat een lachertje worden.

barbie
Bron: Barbie

Barbie

Wij zullen jou eerst nog even een korte samenvatting geven van de film: in Barbie wereld is alles perfect en hebben de vrouwen, in tegenstelling tot de normale wereld, alle macht in handen. Echter, alles veranderd wanneer Barbie last krijgt van ontwenningsverschijnselen: ze krijgt last van platte voeten (Barbie loopt altijd op haar tenen) en een stinkende adem. Vervolgens wordt ze naar de echte wereld gestuurd om haar problemen op te lossen. Ken gaat mee en ondersteund haar hierin.

Eenmaal in de echte wereld aangekomen merkt hij dat de rollen hier omgedraaid zijn: de man heeft veel meer macht. Barbie blijft op zoek gaan naar haar eigenaar, Ken keert terug naar Barbie wereld en zet de hele boel op stelten. De rollen draaien om, maar weten de Barbies uiteindelijk hun macht terug te grijpen?

Pathé Thuis

Heb je de populaire film nog steeds niet gezien? Barbie is vanaf nu te zien bij Pathé Thuis. Je kan de film huren voor maar liefst €14,99. Qua prijs zit er niet erg veel verschil in met een ticket voor de bioscoop, dus wij raden aan om hem sowieso nog een keer op het grote scherm te bekijken, samen met je mede-feministen. Ook is het leuk om bijvoorbeeld je vriend mee te nemen: je zal na de film merken dat ze een andere kijk op vrouwen hebben en je meer zullen waarderen.

Wij op de redactie geven de film in ieder geval een dikke vette tien! Wij hopen dat onze huidige wereld er beetje bij beetje meer uit zal gaan zien als die van Barbie.