De fase van rode lippenstift en blauwe oogschaduw hebben we allemaal gehad. Hetzelfde geldt voor wimpers die door een overload aan mascara aan elkaar kleefden. Helaas hebben we ons ook schuldig gemaakt aan het “the more the better” lipgloss hoofdstuk, maar dat ligt nu ook ver achter ons. Toch zijn er nog steeds enkele fouten die vele van ons allemaal maken. Gelukkig zijn we nooit te oud om te leren.

makeup fouten FEM FEM header

1. Je huid niet voldoende voorbereiden op je make-up

Een goed gehydrateerde huid zorgt ervoor dat je jouw foundation en concealer mooier aanbrengt en dat deze meer naturel ogen. Als je dus vindt dat je make-up niet mooi is als je hem aanbrengt, kijk dan eerst naar je voorbereiding. Brengt je dagcrème wel genoeg vocht in je huid of maakt hij je huid juist te vet? Hiermee experimenteren is de key tot een mooi aangebrachte make-up.

2. Je gebruikt de verkeerde tint foundation

Er zijn simpelweg drie redenen waardoor je de foute kleur foundation aanschaft. De eerste reden is doordat je de kleur op je hand test. De tweede reden waardoor je de verkeerde kleur aanschaft is doordat je alleen maar naar de kleur van je gezicht kijkt. Als laatste kan het zijn dat je met de foute kleur naar huis gaat omdat je zonder pardon luistert naar de verkoopster in de winkel. De perfecte kleur vinden kan best een ding zijn, onder andere door het feit dat de tint van je gezicht en de rest van je lijf niet exact hetzelfde zijn. Het werkt het beste om de kleur op je kaaklijn of dichtbij je nek aan te brengen in natuurlijk licht, waardoor de tint van je gezicht naadloos aansluit op de tint van je nek.

3. Je oogschaduw onvoldoende uitblenden

Kleine deeltjes van je oogschaduw die van je ooglid afvallen zijn een no-go. Neem de tijd om oogschaduw goed uit te blenden met een goede kwast. Hierdoor zal je door de dag heen geen restjes gaan verliezen en zal het zich niet verzamelen in de fijne lijntjes in je ooglid.

oogschaduw makeup mistakes FEM FEM

4. Teveel foundation of concealer gebruiken

“The more the better” geldt niet voor je foundation en gaat er ook zeker niet voor zorgen dat je huid egaler wordt. Het doel van make-up is niet om alles compleet te maskeren. Te veel make-up gaat er juist voor zorgen dat vlekjes en fijne lijntjes in je gezicht meer opvallen. Daarnaast zal het zorgen voor een vlekkerige tint als je make-up door de dag heen vervaagd.

5. De verkeerde kleur dragen op je wenkbrauwen

Wenkbrauwen zijn super toonaangevend voor je gezicht. Daarom verdienen deze ook aandacht. Laat je het liefst adviseren bij het kiezen van een kleur en ga altijd voor een kleur die een tint lichter is dan je eigen wenkbrauwhaartjes. De verkeerde kleur gaat ongevraagde aandacht vragen en ziet er bovendien stom uit. Regel één bij het aanbrengen: zet altijd zachte streepjes alsof je een schets maakt en vaag de lijntjes altijd een beetje uit om een getekende wenkbrauw te voorkomen.

wenkbrauwen makeup fouten FEM FEM