Op TikTok gaan er een heleboel beauty hacks rond. Vaak springt iedereen op een trend en proberen ze het zelf ook uit. Op het moment lijkt het mooi resultaat te boeken. Maar wat voor resultaat heb je na maanden? Deze TikTok-trend blijkt niet voor iedereen goed te zijn.

beauty hacks
bron: @haileybieber

Skincare hack

Oké, dus er was een tijd dat het scheren van de haartjes op gezicht, viral op TikTok. Het scheren zou ervoor zorgen dat je huid net als babybillen zouden aanvoelen en dus ook je make-up mooier uit zou komen. It was true. Er is ook het groep die het niet aandurfde, omdat er werd gezegd dat je er een baard van kon krijgen. Maar toch hebben veel mensen dit toegevoegd aan hun skincare routine en het lijkt je huid inderdaad zacht te maken.

Toch is het niet voor iedereen een goed idee om dit te doen. Op TikTok deelt @nataliesoutlet een filmpje van wat het scheren met haar huid heeft gedaan. And it’s your worst nightmare.

@nataliesoutlet STOP 🛑✋🏽& never do this beauty hack yourself… #skin #skincare #eyeslipsface ♬ Love Grows (Where My Rosemary Goes) – Edison Lighthouse

Toch geen goed idee?

Zoals je op de TikTok ziet, zie je dat de Natalie er allemaal bultjes van kreeg. Dit werd zelfs zo erg dat het bijna op acne begon te lijken. @natalieoutlet laat ook weten dat de bultjes heet zijn en pijn doen. Oei. Gelukkig is het haar gelukt om de bultjes weg te halen. Maar ze waarschuwt iedereen om eerst te kijken hoe je huid op hacks reageert. Niet alle TikTok-hacks zijn goed voor iedereen.

Dus guys, niet alle trends zijn goed voor je skin. Test eerst op een klein stukje van je huid, hoe je erop reageert. Als je merkt dat je geen verkeerde reactie hebt gekregen, dan kan je de hack nog een keer proberen.