Halloween is een feestdag die steeds meer bekendheid krijgt in Nederland. Gelukkig maar, want op deze bijzondere gaan we maar al te graag los met griezelige kostuums en outfits, toffe kapsels en make-up. Dit laatste kan je outfit dan ook echt (af)maken. Wil je graag uitpakken op deze feestdag maar ben je geen grimeur? No problem. Bij M.A.C. Cosmetics leerde ik een stunning Halloween look maken met alledaagse make-up, zonder daarvoor te hoeven uitpakken met maskers, papier maché of andere moeilijkheden.

Picture by Unsplash
Picture by Unsplash

 

Picture by Boetje Silanno M.A.C. Cosmetics
Picture by Boetje Silanno M.A.C. Cosmetics

Hierboven vind je de prachtige Beauty-Halloween-look, die weer eens wat anders is dan een bebloed gezicht vol littekens én bij allerlei verschillende outfits past. Nog een voordeel: Deze prachtige kleuren en make-up zijn dus ook na Halloween te gebruiken in een mooie look. Zo hoef je niet te investeren in iets dat je misschien één keer per jaar gebruikt.

Voor nu laat ik je graag zien hoe je je eigen beauty Halloween look creëert met enkel een basis, prachtige paars-tinten en wimpers. Heel. Veel. Wimpers. Neem een kijkje in deze inspirerende beauty-look en rock je Halloween-outfit aanstaande zaterdag!

Stap 1: Maak je huidskleur lichter.

Dit doe je met het aanbrengen van je basis. Geen lichte kleur foundation? Gebruik bijvoorbeeld je concealer die je normaal gebruikt voor onder je ogen maar dan over je gehele gezicht en poeder het af met een witte/lichte poeder.

Stap 2: Geef de ogen een smokey effect.

Een mooie kleur die je hier voor kan gebruiken is bijvoorbeeld paars. De donkere kleuren breng je aan tot in de arcade-boog, een lichtere ‘doodse’ kleur paars tot bijna tegen de wenkbrauw.

Stap 3: Zet de wenkbrauwen sterk aan.

Doe dit met een donkerder product dan dat je normaal zou gebruiken. Ook kun je de wenkbrauwen wat langer maken voor een extra intense blik.

Stap 4: Contour je gezicht sterk.

Doe dit met een assige tint. Je kunt bijvoorbeeld een kleur grijs gebruiken uit een oogschaduw-pallet en daar mee een ‘botterig’ effect creëren door middel van het aanzetten van je jukbeenderen, kaaklijn en neusbrug. Ook je voorhoofd is belangrijk om mee te nemen.

Stap 5: Breng kunstwimpers aan.

Dit zorgt voor het echte ‘Maleficent’ idee. Doe dit ook bij je onderste wimpers. Wil je nog meer uitpakken? Breng dan twee setjes wimpers aan op je bovenste ooglid.

Stap 6: Overline je lippen.

(Overlinen is simpel gezegd, de lippen groter laten ogen door er iets buiten te kleuren.) Doe dit met een donkere kleur zoals een paars lippotlood en een lippenstift.

Stap 7: Gebruik glitter!

Omdat dit natuurlijk een ‘beauty’ look is, breng je prachtige paarse glitters aan op het ooglid. Dit maakt de oogkleur nog intenser. Bij M.A.C. zijn er zeer gepigmenteerde glitters op de markt die meteen blijven plakken op het oog en je er als het ware ‘op-dept.’ Zo heb je ook geen last meer van fall-out onder je oog.

Stap 8: Je eigen touch

Je kunt als laatste stap lenzen in doen of je ogen extra donker maken met een oogpotlood. Een blush zou ik afraden, omdat je met deze Halloween-look wat meer wilt gaan voor de ‘doodse’ uitstraling.

Ik wens je heel veel plezier met het maken van deze look en natuurlijk een hele fijne Halloween.

Nog meer in de Halloween stemming komen? Lees dan ook babykostuums voor halloween