Er is een nieuw pareltje ontdekt als het gaat om skincare. Tot nu toe is dit goedje een redelijke ‘underdog’ geweest, maar vanaf nu zul je deze naam vaker voorbij gaan zien komen. Beauty kenners opgelet: het is namelijk: Niacinamide. Uhmm…say what?! Yep, de naam is wat ingewikkeld, maar er zitten zoveel voordelen aan dit spul, geloof ons, je moet het een keer proberen! Ben je benieuwd waarom? Wij leggen het je uit!

rianne-meijer

Niacinamide…wat?

Oké, het is erg lastig uit te spreken, laten we dat voorop stellen, maar wat is Niacinamide eigenlijk? Dit goedje wordt gemaakt van Vitamine B3, dit is hard nodig in ons lichaam. Niacinamide helpt namelijk om voedsel te verteren en om te zetten in bruikbare energie. Ons lichaam maakt het niet zelf aan, daarom moeten we zorgen dat we hier voldoende van binnen krijgen. Deze vitamine is tevens te vinden in o.a. noten, zaden, groenten. Het is wateroplosbaar, waardoor het gemakkelijk in een crème of serum te stoppen is, en daar wordt je huid blij van. Dit ingrediënt kan een oplossing zijn tegen heel veel skin issues. Oelala.

Tegen acne

Niacinamide is perfect als het aankomt op het regulieren van talg, daarom is dit goedje perfect geschikt voor iedereen die een vette of combinatie huid heeft. Ook als je een gevoelige huid hebt, kun je het gebruiken. Het heeft tevens een antibacteriële en ontstekingsremmende werking, waardoor je huid kalmeert en eventuele puistjes kan kalmeren. Het perfecte beauty product dus! Er is tevens geen maximum aan de gebruikshoeveelheid van dit goedje, in tegenstelling tot andere zuren, dus smeren maar!

Smooth skin

Niacinamide werkt ook nog eens perfect tegen anti-aging. Het stimuleert collageen- en cel aanmaak, wat ervoor zorgt dat je huid smooth en plump blijftDaarnaast herstelt en beschermt het de huidbarrière zodat vocht langer wordt vastgehouden. Dit goedje werkt perfect bij een droge huid en voorkomt zo ook fijne (droogte)lijntjes.

Egaliseren

Als je last hebt van een oneffen huid is Niacinamide ook een topper. Ook stimuleert het zoals eerder gezegd de aanmaak van cellen, wat littekens op lange termijn minder zichtbaar maakt.

Poriën verminderen

Last but not least: je poriën worden geminimaliseerd. Het verbetert de elasticiteit van de huid, en de talgproductie wordt afgeremd. Deze combinatie zorgt ervoor dat de poriën weer teruggaan naar hun oorspronkelijke formaat. Hierdoor zijn ze vuil, zon, talg en olie de baas.

Lees ook: wat is microneedling en wat zijn de voordelen hiervan?