We blijven het zeggen: we mogen niet klagen met het mooie weer. Maar er zijn wel een aantal dingen waar we rekening mee moeten houden. Goed insmeren ja, veel drinken, maar vergeet ook je beautyproducten niet. Warm weer kan namelijk heel slecht voor ze zijn en hoe zonde als je alles straks weg moet gooien. Om ervoor te zorgen dat je niet alles straks in je vuilnisbak gooit kan je het beste wat dingen in jouw koelkast bewaren. Jouw koelkast, ja. Lekker tussen de groente en flessen wijn.

beauty producten koelkast FEM FEM

Producten voor je ogen

Denk hierbij aan crèmepjes en serums. Die kun je allemaal beter gekoeld bewaren in je koelkast zodat ze niet alleen goed blijven werken, maar juist ook omdat ze dan kouder zijn tijdens het opbrengen en dat zorgt beter voor je ogen. “Applying an eye product that has been chilled feels wonderful and will also assist in reducing swelling which can aid in calming any puffiness,” aldus Ami Mallon, werknemer van Osmosis Skincare.

Lippenstift en lippencreme

Je wil natuurlijk niet dat jouw lievelings lippenstift van de MAC smelt en je hebt ook niks aan een lippencreme voor je droge lippen als het een grote gesmolten boel is. Ook dit kan je het beste gekoeld houden als het buiten boven de dertig graden is.

Mascara

Mascara is sowieso een product met een zogenoemde short shelf life. Maar door de warmte wordt mascara nóg sneller slecht. Wil je dit voorkomen? Stop het met dit soort dagen ook in de koelkast.

Gezichtsmaskers

Vooral gezichtsmaskers wat aloë vera bevat zijn belangrijk om gekoeld te bewaren. Gezichtsmaskers kan je een beetje vergelijken met de producten voor je ogen. Juist als ze kouder zijn geeft het een boost aan je huid. Zorg alleen wel dat je na het gebruik ervan jezelf goed insmeert als je van plan was om de zon in te gaan.

Parfum

Ja, ook raar om in je koelkast te bewaren maar wisten jullie dat door de hitte geuren minder kunnen worden? En hoe zonde als je flesje zo goed als nieuw is en het amper nog werkt?

Nagellak

Een warm omgeving zorgt ervoor dat niet alleen de textuur maar ook de kleur van de nagellak verandert. Het wordt dikker en de kleur wordt minder dus hup, de koelkast in.

Heb je momenteel veel last van pluizig haar dankzij het weer? Zo zorg je dat jouw lokken er nog op en top uitzien.