Om zo lekker mogelijk te kunnen slapen, moet je bed natuurlijk zo comfortabel mogelijk zijn. Wat is er nou fijner dan om aan het eind van de dag onder heerlijke frisse dekens te kruipen? Toch blijven veel mensen met een klein dilemma zitten: moet je gewassen beddengoed nou wel of niet strijken? Wij hebben het antwoord!

@Weheartit
@Weheartit

Moet je je beddengoed strijken?

Wil je het fijnste, allerzachtste bedje dat je kan krijgen? Dan wordt het strijken van je beddengoed aangeraden. Strijken is en blijft nou eenmaal de meest effectieve manier om alle kreukels en lijnen uit je lakens te krijgen. Het nadeel? Het kost tijd, maar dan waan je je ook wel in een fancy hotel!

Beddengoed strijken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn! Stel het strijkijzer zo heet mogelijk in voor de stof van de (hoes)lakens. Zo glijd je gemakkelijk over het materieel heen en is het strijken binnen een paar minuten gedaan. Zorg er ook voor dat het beddengoed nog niet helemaal droog is, wanneer je het strijkt. Het strijken gaat makkelijker als de stof nog licht vochtig is. Heb je echt ontzettende haast? Vouw je lakens dan eerst dubbel voordat je begint met strijken. Dit bespaart tijd!

Heb jij een hekel aan strijken?

Voor wie echt geen zin heeft om beddengoed te strijken, maar wel graag in een lekker zacht bedje wil slapen, zijn er genoeg handige tips! Zo kan je het beste gaan voor een materiaal dat het minst kreukelt zoals microvezel en katoen-satijn. Ook zijn er speciale lakens met een easy care finish, waarvoor je de strijkplank gerust in de kast kan laten staan. Daarnaast is het belangrijk om je lakens op de maximaal toegestane temperatuur te wassen en ze vervolgens gelijk uit de wasmachine te halen. Laat het beddengoed aan een waslijn drogen. Strijk ze met je handen nog even glad en vouw ze op. Zelfs zonder te strijken, kan je dus onder lekker zachte en kreukvrije dekens in slaap vallen. It’s as simple as that!

Heb jij ook zo’n hekel aan het huishouden doen? Deze 5 lifehacks zullen het huishouden een stuk gemakkelijker maken!