Mannen kunnen misschien af en toe een beetje overdrijven over hun bodycount. Het gemiddelde van de Nederlandse man ligt namelijk een stuk lager dan je daadwerkelijk zou denken. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

aantal bedpartners

Gemiddeld aantal bedpartners Nederlandse man

Waar vrouwen sneller geneigd zijn om hun aantal bedpartners ietsje te verlagen, overdrijven mannen sneller. First things first; of je nu veel of weinig bedpartners hebt, doe gewoon waar jij je goed bij voelt. Gelukkig ben jij de baas over je eigen lichaam en mag je dat helemaal zelf bepalen!

Onderzoek

Onderzoekscentrum Manual heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar het gemiddelde aantal bedpartners. Hierbij hebben ze gekeken naar 35 verschillende landen en viel ons het een en ander op. Laten we eerst kijken naar de eerste keer van de gemiddelde man; die zou tussen zijn zeventiende en achttiende levensjaar zijn. In IJsland zijn ze het er het vroegst bij, namelijk met een gemiddelde leeftijd van 15 jaar.

De man uit Turkije staat op nummer 1, met een gemiddelde van 14,5 bedpartners. Na Turkije volgen Australië en nieuw Zeeland. Mannen uit China en India pakken het juist anders aan. Zij hebben een gemiddelde van 3 bedpartners in hun leven.

Het gemiddelde aantal bedpartners van de Nederlandse man

Maar hoeveel bedpartners heeft de Nederlandse gemiddelde man nou? Nederland staat op plek 26, en kan zijn gemiddelde op twee handen tellen, namelijk een gemiddelde van 7 bedpartners. Wij hadden stiekem toch iets meer verwacht, en het valt ons dan ook hartstikke mee. Als je kijkt naar onze buurlanden ligt dit wel ongeveer op één lijn. In Frankrijk is het gemiddelde namelijk 8, en in Duitsland 6. Had jij dit verwacht?

Lees ook: 5 redenen om je bedpartners mee te laten betalen aan jouw anticonceptie