Het duurt niet lang meer tot prinses Amalia in haar prachtige optrekje in Amsterdam zal trekken. Eerder werd al bekend dat de prinses in een prachtig grachtenpand (mét eigen parkerkeerplaats) gaat wonen. Maarre, wat betaalt Amalia hier per maand eigenlijk voor?

prinses Amalia
Bron: RVD/Koninklijk Huis

Pareltje in Amsterdam

In september gaat Amalia verhuizen naar een grachtenpand in de buurt van de Oude Spiegelstraat en de Wijde Heisteeg. Een gezellig plekje, want dit is op loopafstand van het studentenhuis van haar nicht Eloise van Oranje. Willen de twee een wijntje bij elkaar drinken? Dan is dat om de hoek.

Flink maandbedrag

Amalia heeft niet alleen een kamer in een luxe grachtenpand. De kroonprinses krijgt ook een eigen parkeerplaats. Aan deze topplek in Amsterdam hangt natuurlijk ook een flink prijskaartje. Weekblad Weekend meldt dat de koning en koningin voor het studentenhuis van hun dochter vijftienduizend euro per maand moeten betalen. En nee, dit is geen tikfout.

In een nieuw jasje

Vlak voordat Amalia haar intrede in dit huis zal maken, wordt er het een en ander aan veranderd. Het studentenhuis heeft een nieuw laagje verf gekregen. De voordeur van het pand aan de Singel was namelijk rood. Alle andere voordeuren in de straat zijn groen, dat is natuurlijk veel te opvallend. Ook zijn er 360-graden draaiende camera’s aan het huis bevestigd en zijn de sloten vervangen. Inbreken heeft dus geen zin, je kan het pand alleen betreden door gezichtsherkenning of een speciale kaart.

Extra beveiliging voor de prinses

Ook zal Amalia persoonlijke beveiliging krijgen. RTL Boulevard laat weten dat er altijd iemand met haar meegaat naar feestjes of zelfs een date. Wij zijn in ieder geval benieuwd of we Amalia een keer gaan spotten in de Albert Heijn of Jumbo op de hoek.