Iedere dag staan we weer voor onze kledingkast en iedere dag is het weer een struggle wat we aan moeten. De ene keer kiezen we bewust voor een outfit en de andere keer pakken we maar snel iets uit de kast. Kleren zijn kleren en die kleuren van de kleding is alleen maar extra toch? Fout gedacht! Kleuren kunnen namelijk ons humeur, zelfvertrouwen en vele andere dingen beïnvloeden. Wil jij weten welke kleur je bijvoorbeeld het beste kan dragen tijdens die belangrijke presentatie of bij een herfstdip? Lees dan vooral even verder.

kleuren beïnvloeden ons onbewust FEMFEM

Vandaag is rood

Rood is de kleur van dit seizoen, dit is onder andere de reden waarom je steeds meer vrouwen deze kleur ziet dragen. Ook gaan we steeds meer rood dragen, omdat we ons hier simpelweg goed in voelen. Rood straalt onder andere zelfverzekerdheid, energie en passie uit. Daarnaast straal jij heel veel enthousiasme uit, ben je actief, vurig in de liefde en dynamisch. Dus heb jij binnenkort die ene belangrijke afspraak, vergadering, presentatie of een examen? Twijfel dan niet en kies voor rood!

Zeeën van blauw

Tja wat moet ik nog meer zeggen, blauw doet ons altijd denken aan een strak blauwe lucht met een heerlijk zonnetje. Ook doet het denken aan azuurblauwe zeeën waar we weer even totaal tot rust komen. Als jij blauw draagt, word je daarom ook automatisch rustiger, dit straal je ook uit naar anderen. Alsof de rust nog niet genoeg is wordt de kleur blauw ook vaak geassocieerd met betrouwbaarheid en autoriteit. De politie in het blauw, chirurgen in het blauw en vanaf nu ook jij bij een sollicitatiegesprek of belangrijke en spannende gebeurtenis in het blauw. Dit zodat jij rustig wordt en deze rust ook uitstraalt.

Laat de zon schijnen met geel

Nog even terugkomend op die strak blauwe lucht met dat heerlijke zonnetje waar we rustig van worden. We worden namelijk ook heel gelukkig van dit weer, want het zonnetje schijnt weer. Van de kleur geel krijgen we een beter gevoel, je voelt je gelukkiger en je bent optimistisch. Niet geheel onbelangrijk: de kleur geel activeert je hersenen, wat ons creatiever en intelligent maakt. Ze zeggen wel eens, volg de zon, oftewel: volg de kleur geel. Deze kleur zorgt er namelijk voor dat je veel waarde hecht aan je vrijheid, maar daardoor wel onverantwoordelijk kan zijn.

On everyday we were pink

Vrouwen worden soms nog steeds gezien als lieve en onschuldige wezens die rondlopen op aarde. Wij vrouwen weten wel beter toch, ook wij kunnen wel eens helemaal los gaan en voor onszelf opkomen. We zijn niet meer zo lief en schattig als sommig mensen denken. Roze wordt vaak vergeleken met onschuld en zachtheid, mensen die roze dragen zijn vriendelijk. Dus moet je een goede en ‘lieve’ indruk achterlaten? Kies dan roze! Kies eigenlijk elke dag roze, want wij houden van roze!

Succesvol in groen

Eerlijkheid duurt het langst en dit staat gelijk aan de kleur groen. Dit betekent dat jij een erg loyale vriendin bent en mensen het fijn vinden om met jou te zijn. Daarbij ben je erg precies, als je ergens aan begint moet het ook af. Je wilt alles goed doen en bent dan vaak een beetje jaloers als andere dit beter doen. Succes is belangrijk en dit staat ook weer gelijk aan de kleur groen. Je wilt succes hebben, maar dat kan alleen als je zakelijk bent. Een veelzijdige kleur die vrede en balans brengt.

Ben jij toch meer een all day black persoon? Dit is wat ‘all day black’ voor je doet.