Smaken verschillen als het gaat om het schoonheidsideaal, maar als we de wetenschap moeten geloven is er toch één vrouw op aard die een perfect gezicht heeft. Dankzij een wiskundige berekening staat Bella Hadid momenteel bekend als de knapste vrouw ter wereld.

Bella Hadid FEM FEM

Wetenschappelijk onderzoek naar de knapste vrouw

Dit onderzoek is gebaseerd op de ‘Golden Ratio of Beauty Phi‘. Dit is een wiskundige rekening wat vooral werd gebruikt door de oude Grieken die dachten dat dit de manier was om schoonheid te berekenen. Plastisch chirurg Julian de Silva heeft voor zijn eigen onderzoek naar schoonheid hier gebruik van gemaakt en nam ogen, wenkbrauwen, neus, lippen, kin, kaak en vorm van het gezicht ook mee in het onderzoek met als uitslag: Bella Hadid is de knapste vrouw van de wereld.


View this post on Instagram

Palestinian and Dutch 🇵🇸♥️🇳🇱

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on


View this post on Instagram

Vogue Mexico July cover shot in paradise by the incredible @chriscolls @valecollado !! Thank You!! @voguemexico

A post shared by 🦋 (@bellahadid) on

Tijdens het onderzoek kwam Julian de Silva erachter dat Bella het meest overeen kwam met de maatstaven van perfectie met een score van 94.35%. Hoe meer symmetrie, hoe beter bewijst Bella maar weer.

De top tien mooiste vrouwen

Uiteraard heeft de plastisch chirurg een top tien samengesteld na zijn onderzoek en zijn dit volgens de Golden Ratio of Beauty Phi de mooiste dames op aard.

  1. Bella Hadid – 94.35%
  2. Beyoncé – 92.44%
  3. Amber Heard – 91.85%
  4. Ariana Grande – 91.81%
  5. Taylor Swift – 91.64%
  6. Kate Moss – 91.05%
  7. Scarlett Johansson – 90.91%
  8. Natalie Portman – 90.51%
  9. Katy Perry – 90.08%
  10. Cara Delevingne – 89.99%