Bella Hadid is een van de mooiste vrouwen op aarde, een model dat niet weg te denken is op designer runways. Een stijlicoon waar veel meiden naar opkijken. Maar deze keer is een Bella Hadid-trend erg schadelijk, dit is waarom.

Bella Hadid-trend anorexia schadelijk
Bron: @bellahadid

Eetstoornis

In een Vogue-interview van dit jaar vertelde Bella Hadid anorexia te hebben gehad: “Ik hield een calorieteller bij, dat een duivelse uitwerking op me had. Mijn lunch bestond uit drie frambozen en bleekselderij.” Een gezondere relatie met eten, heeft het model inmiddels wel. Maar ze struggelt nog elke dag met een slecht zelfbeeld. “Ik kan nog steeds niet normaal in de spiegel kijken vanwege die periode uit mijn leven.”

Maar dat lijkt meiden weinig te interesseren, ze is en blijft een rolmodel. Iedereen wil Bella Hadid zijn.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)

Tiktok-fragment

“Ik, nadat ik een dag heb overleefd op een fles water en een stuk kauwgom”, schrijft een meisje bij een TikTok-video. Onder het filmpje staat een geluidsfragment waar model Bella Hadid op te horen is. “My name, my name is Bella Hadid”, hoor je op de achtergrond.

Het fragment komt uit een een onschuldig video-interview, waarin het model zich voorstelt. Inmiddels gebruiken Tiktokkers het geluid om te te laten zien wat ze doen om net zo dun te worden als Bella. Denk aan een video waar iemand een kale salade aan het eten is of het vet van hun pizza afdeppen. Er zijn al meer dan 50.000 video’s met de sound gemaakt. Sommige zijn “als grap bedoelt”, anderen een stuk minder. Zo zijn er video’s waarin mensen zeggen niet te hebben gegeten, of schrijven ze over het overslaan van maaltijden.

@corashircel

#OverwatchMe #bellahadid #mynameisbellahadid

♬ som original – Eduarda Rebouças

Size zero

Het lijkt er op dat size zero helemaal in is. En dat is slecht nieuws, want het kan voor heel veel problemen zorgen. We zagen eerder dit jaar al dat Kim en Khloé Kardashian ook hier aan mee doen. Als Kim kilo’s voor een jurk afvalt, waarom zou de rest van de wereld dat niet volgen, denk je dan. Het enige juiste antwoord is omdat het ongezond is.

Zulke ’trends’ zorgen voor heel veel mentale schade, zeker voor mensen met eetproblemen. TikTokkers schrijven bijvoorbeeld dat ze hier nu ‘de hele dag aan gaan denken’, en het ze ‘ongewild op ideeën brengt’.