We hebben het weer helaas niet altijd mee zitten in ons land en dat resulteert vaak in een kapsel waar we niet erg blij van worden. Als er regen is voorspeld, kunnen je haren dus maar beter voorbereid zijn. Wellicht kun je een van deze kapsels meteen uitproberen, want de kans op een buitje is zeker aanwezig.

haar regen FEM FEM

Haren in een knot

Wanneer jij je haren in knot opsteekt, is de kans minder groot dat het snel slap en futloos wordt. Als je het los laat hangen, zal het sneller gaan krullen na regen. Als je voor een messy bun gaat is dat juist de bedoeling.

Hoge strakke staart

Als je jouw haren strak opsteekt, kan het niet alle kanten op gaan staan bij een bui. Er kan praktisch niks mis gaan. Spuit er nog wat haarlak overheen en alles zal netjes bij elkaar blijven zitten.

Vlechten

Als je vlechten in je haar maakt, zal het ook minder snel gaan pluizen. Als je de vlechten er na een regenbui uithaalt, krijg je kleine krullen wat ook best leuk kan zijn.

Draag een hoofddeksel

Om te voorkomen dat je haren nat worden en gaan pluizen, kun je er ook voor kiezen om een hoofddeksel te dragen, zoals een hoed of een leuke pet. Zo kom je de dag stijlvol door zonder pluizig haar.

Anti-pluis product

Naast dat regen je haar kan verpesten, is de vochtigheid in de lucht ook een flinke boosdoener. Een goed idee is om een beetje arganolie in je haar aan te brengen of een ander anti-pluis product. Maar haarlak is ook altijd een goed product. Wanneer jij je haren opsteekt, zal alles namelijk goed op z’n plek blijven zitten. De vochtigheid kan hier namelijk niet goed doorheen.

Was je haar een dag van tevoren

Het is niet aan te raden om met gewassen haren de deur uit te gaan als het regent. Gewassen haar pluist namelijk een stuk makkelijker, dus om dat te voorkomen kun je beter een dag van tevoren je haren wassen.

Noodkit

Als je weet dat het gaat regenen, kun je hier altijd maar beter op voorbereid zijn. Stel een set samen met producten die je nog gauw kunt gebruiken als er een regenbui aankomt. Als eerste kun je het beste een kam met wijde tanden meenemen in plaats van een normale borstel. Dit voorkomt namelijk haar beschadiging. Verder is het belangrijk dat je haarelastiekjes bij de hand hebt en schuifspeldjes. Dan kun je er namelijk altijd nog voor kiezen om je haren op te steken als het nat is geworden.

Wil je meer volume in je haar? Lees hier hoe je dit doet.