Kun jij ook niet wachten om straks weer op reis te gaan? Snappen we helemaal, want op de FEM FEM redactie begint de reislust ook alweer te kriebelen! Om je alvast wat inspiratie te geven, hebben we de best bewaarde geheimen van Europa op een rijtje gezet. Weinig tot geen toerisme en adembenemend mooi, wij willen het liefst vandaag nog al deze unieke plekken bezoeken! En misschien kunnen we hier in 2021 alweer naartoe reizen…

Procida

In de baai van Napels, Italië ligt het kleurrijke eiland Procida. Op dit eiland zijn de toeristen op één hand te tellen en dat begrijpen wij eigenlijk niet (maar vinden we wél heel fijn). Het is een prachtig authentiek vissersdorpje waar je de rust kunt ervaren die je misschien wel nodig hebt.

Procida

Foto: Freeartist via Istock

Blagaj

Blagaj is een pittoresk dorpje waar je waarschijnlijk nog nooit eerder van hebt gehoord. Dat klopt, want dit dorpje is één van de best bewaarde geheimen in Europa. Blagaj ligt in Bosnië en Herzegovina, op een kwartiertje rijden van Mostar.  Op deze foto is Blagaj Tekke te zien, een klooster op de rand van de Buna rivier met een prachtig uitzicht en zeer vriendelijke mensen.

Blagaj bosnie

Foto: Elenarts via Istock

Kizhi

Kizhi is een Russisch eiland gevestigd in het meer Onega, waar je heel veel bijzondere bouwwerken kunt spotten. Het eiland staat vooral bekend vanwege de houten kerkgebouwen zoals op de foto hieronder. Op deze locatie kun je rustig rondlopen, zonder dat je overspoelt wordt door duizenden toeristen.

Kizhi rusland

Foto: arcticswede via Istock

La Graciosa

Iedereen kent de Canarische Eilanden, een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Toch kennen we de eilanden minder goed dan we denken, La Graciosa is namelijk ook een van deze Canarische Eilanden. Bijna niemand weet iets van dit eiland af, behalve de bewoners die genieten van de rust in hun witte huisjes.

Graciosa Island

Foto: rusm via Istock

Giola

Op het Griekse eiland Thassos ligt de natuurlijke waterbron Giola. Deze bron is moeilijk te bereiken, dat is ook de reden waarom het een nog goed bewaard geheim is van de lokale bevolking. Als jij de geluksvogel bent die deze prachtige plek hebt gevonden mag je zeker wel even bijkomen in deze waterbron.

natural sea water pool located on Thassos island in Greece

Foto: kWaiGon via Istock

Cirali Beach

Wil jij genieten van zon, zee en strand, maar houd je niet van té veel toeristen? Breng dan een bezoekje aan Cirali Beach aan de Turkse kust. Hier vind je alles wat je zoekt, zonder dat je moet rennen voor een bedje op het strand. ‘Bijna’ privé eiland, here we come!

Cirali Beach

Foto: AlbertoLoyo via Istock

Zin in meer Europese droombestemmingen? Neem eens een kijkje op Europa-Vakanties.nl.

Lees ook:
15 ongelofelijke plekken op de wereld waarvan je dacht dat ze niet bestonden