Na een dagje Haarlem ben je natuurlijk flink dorstig. Gelukkig heeft de stad een levendige barcultuur. Zo levendig dat je door de bomen het bos bijna niet meer ziet. Er zijn zoveel leuke barretjes in Haarlem, waar kun je de avond nu het best beginnen? Wij hebben de pareltjes van Haarlem op een rijtje gezet.

Wigbolt-haarlem-FEMFEM

Bar Wigbolt

Deze cocktailbar serveert naast andere heerlijke coktails ook fantastische Gin en Tonic’s. Ze zijn versierd met grapefruit, mint blaadjes of kruidnagels. Take your pick. Hoe verder de avond vordert hoe drukker het hier wordt. Door de openslaande deuren die op een zomerse avond open staan krijg je het idee dat je buiten zit. Groot is het niet, maar wel heel erg gezellig.

 

Stadsstrand de Oerkap

Het strand van Haarlem. Een heerlijke plek voor wanneer het zonnetje schijnt, Je kunt lekker buiten zitten met je voeten in het zand. Zelf de menukaart is zomers, met steak van de braai. Laat die zomerse avonden maar komen, wij weten waar we heen gaan.

Jopenkerk

De Jopenkerk is een oude kerk verbouwd tot brouwerij. Ze brouwen al hun bier zelf en zijn wereldbekend in de omgeving van Haarlem. De keus is groot, er zijn zoveel verschillende bieren op tap dat je er duizelig van wordt. Probeer een proeverij met 3 soorten bier naar jouw smaak. Achter de bar is de brouwerij te zien waar jouw biertjes vandaan komen.

Bar Boef

Als je in deze bar binnenloopt heb je het idee dat je bij iemand thuis bent. Je kunt op een van de banken neer ploffen en een boekje lezen of aan een tafeltje gaan zitten en een van de vele bordspelen uitkiezen. De huiskat komt af en toe even gedag zeggen. Er is vaak live muziek, dus check de agenda.

Bar number 5

Deze knusse cocktailbar zit naast de Bavokerk. De bar is bemand door professionele cocktail shakers die de lekkerste drankjes voor je mixen. Het interieur heeft een elegante en feestelijke feel. Een leuke spot voor een cocktailavondje met je vriendinnen dit weekend.