Een veganistische levensstijl wordt steeds populairder. We schreven eerder al over de leukste vegan restaurants van Nederland en over vegan recepten. Vandaag de dag schieten de veganistische restaurants als paddenstoelen uit de grond en zijn er steeds meer vegan producten te verkrijgen in Nederland. Maar ben je vegan en zou je graag een citytrip willen maken naar het buitenland? Ook in andere Europese steden worden steeds meer restaurants en supermarkten vegan. Wij tippen hier de landen en restaurants die ideaal zijn voor vegans.

vegan plekken buitenland femfem

Duitsland

Duitsland schijnt het beste vegan land van Europa te zijn. Veganz is een Duitse vegan supermarktketen. Het heeft meerdere vestigingen in het land en biedt meer dan 4500 veganistische producten. Zoek in Duitsland naar de vegan varianten van bijvoorbeeld schnitzel en curryworst.

Attila Hildmann – Berlijn

Dit restaurant heeft divers vegan eten zoals sushi, salades, burgers, pasta, cakes en meer. Ook zit er een winkel in die boeken en veganistische producten verkoopt.

Backbord Vegan – Berlijn

Dit restaurant heeft een menu met veganistische kebab, burgers, gyros, schnitzel, curryworst en nog veel meer. Ja, het is echt allemaal vegan.

Froindlichst – Hamburg

In dit restaurant hangt een huiselijke sfeer en kan je pizza’s, soepen, cakes en salades bestellen. Ook kan elk gerecht glutenvrij worden bereid.

Oostenrijk

Wenen is een hotspot voor vegan dineren. Naschmarkt is een openlucht markt met diverse eetstands waar je vegan producten en gerechten kan kopen.

Nimmersatt – Wenen

Nimmersatt is een smoothie en juice bar waar je ook salades en sandwiches kan kopen. De producten zijn hier biologisch.

Hollerei – Wenen

Een van de beste vegan restaurants van de stad. Het heeft een Aziatische en Mediteraanse kaart met onder andere falafel, lasagna, curries en creme brulee.

GustaV – Salzburg

GustaV biedt sandwiches, soepen en diverse zoete gerechten. De keuken is Oostenrijks en internationaal.

België

In België kan je in verschillende plekken veganistisch eten. Gent is de meest vegan friendly stad in het land.

Lekker GEC – Gent

Hier is er een veganistisch buffet waar je langs kan gaan en bij de kassa wordt je bord gewogen. Aan de hand van het gewicht betaal je een bedrag.

V-Box – Gent

Ze zeggen hier dat ze kickass street food aanbieden. Op het menu vind je zoute wafels, donuts, bagels, fingerfood en meer.

Récollets – Antwerpen

Het lekkerste vegan ontbijtje of lunch vind je hier.

Denemarken

Denemarken staat bekend om zijn vegan vriendelijke status. In Copenhagen kan je genoeg restaurants vinden waar je vegan kan eten.

Astrid och Aporna – Kopenhagen

Hier kun je als stiekeme fastfoodliefhebber helemaal je ei kwijt. Het restaurant heeft namelijk vegan hotdogs, burgers en frietjes.

Yellow Rose – Kopenhagen

Bij Yellow Rose kun je voor een heerlijke brunch of lunch terecht. Ze hebben er diverse zoete en hartige hapjes.

Op de website van Happy Cow kun je per stad zoeken naar heel veel veganistische of vegetarische restaurants in Europa en de rest van de wereld.

Deze restaurants zijn ook voor niet-vegans een echte aanrader! Ben je benieuwd wat vegan zijn precies is? Dat lees je hier.