Hoewel de meesten zullen zeggen dat een orgasme het beste gedeelte van de seks is, blijkt nu uit een studie dat het beste gedeelte in de twee dagen erna volgt. Dit wordt een ‘afterglow’ genoemd en zorgt ervoor dat jij je de twee dagen erna ontzettend gelukkig voelt. Hoe dit precies zit zullen wij je eens haarfijn uitleggen.

na de seks FEM FEM

De studie is gepubliceerd in Psychological Science. Uit deze studie is gebleken dat dit magische ‘afterglow’ effect na de seks bijdraagt aan sterkere relaties voor koppels die vrij vaak seks hebben. Andrea Meltzer, hoofdauteur en psychologische wetenschapper, zegt dat het onderzoek aantoont dat seksuele bevrediging verhoogd blijft gedurende 48 uur na de seks. Mensen met een sterkere seksuele ‘afterglow’ geven aan een hogere mate van een tevredenheid over de relatie te hebben. Dit zijn degenen die aangeven een hoger niveau van seksuele bevrediging te hebben 48 uur na de seks.

Gelukkiger in relatie

Om hun conclusie te bereiken, keken Meltzer en haar team naar gegevens die zijn verzameld door twee studies met meer dan 200 jonggehuwden. Voor het slapen gaan, moesten de koppels in een dagboek noteren of ze wel of geen seks hadden. Daarbij moesten ze ook beoordelen hoe tevreden ze waren over hun seksleven, hun partner en hun huwelijk. Met deze gegevens waren onderzoekers in staat om te concluderen dat beide partners zich gelukkiger voelden in de twee dagen na de seks. Hierbij speelden factoren als geslacht en leeftijd geen rol. De koppels met een sterk niveau van ‘afterglow’ waren ook meer tevreden over hun huwelijk in het algemeen. Zij gaven aan minder conflicten te hebben in tegenstelling tot degenen die niet vaak seks hadden. Het onderzoek sluit aan bij andere onderzoeken waaruit bleek dat seks ervoor zorgt dat koppels gebonden blijven.

Lees hier over welke dingen jij als vrouw niet onzeker hoeft te zijn tijdens de seks.