Binnenkort een tripje naar Antwerpen gepland om lekker te gaan winkelen? Natuurlijk moet er ook ruimte zijn voor een lunchbreak. Om er voor te zorgen dat jij er de hele dag tegenaan kan zetten wij de beste lunchplekjes op een rijtje.

Balls & Glory

Ben jij meer van een goed vullende lunch? Ga dan naar Balls & Glorry. Hier hebben ze namelijk de lekkerste gehakt en vegetarische ballen: ovengebakken, met de hand gedraaid en beroemd om hun heerlijke, vloeibare vulling. Het restaurant zit gevestigd in het Felixpakhuis in de populaire wijk het Eilandje, schuin tegenover het Museum aan de Stroom (MAS). Leesliefhebbers opgelet! In het restaurant staat een boekenkast waardoor jij de mogelijkheid krijgt om tijdens je maaltijd wat te lezen. Erg gezellig dus!

Adres: Godefriduskaai 30, 2000 Antwerpen

Ballsglory Balls&glory
Foto’s via: @Ballsnglory 

Tinsel

Bij Tinsel is alleen het interieur al Instagram waardig, en het eten is ook nog is heerlijk. Je kunt op een briefje schrijven wat je wilt eten en vervolgens komen ze het dan brengen. Van heerlijke toast met bladspinazie en spiegeleitjes tot soep met broccoli en venkel. En koekjes hebben ze ook. Genoeg variatie dus!

Adres: Vlaamse Kaai 40, 2000 Antwerpen

Tinsel Tinsel antwerpen
Foto’s via: @tinsel_antwerp 

Divers

Divers noemt zichzelf het gezondste lunchplekje in het Antwerpse ‘t  Zuid. Ben je dol op smoothies en andere superfoods, dan is dit zeker een plek voor jou! Natuurlijk kan je hier ook terecht voor een gezond sapje, een kopje koffie en een gezonde lunch met goed gevuld beleg. Super veel variatie dus!

Adres: Volkstraat 9, 2000 Antwerpen

Divers Divers
Foto’s via: Diversantwerpen

Bún

Bún betekend brood en soep: dat je hier natuurlijk kan bestellen. Het is klein zaakje dat streetfood serveert. Verse loempia’s met makreel, inktvis en tijgergarnalen kunnen hier ook niet ontbreken. Ben jij een kleine eter? Dit is hier geen probleem. Je kunt alles in halve porties bestellen, zodat je niet onnodig te veel krijgt. Ideaal dus!

Adres: Sint-Jorispoort 22, 2000 Antwerpen

buns BUN_backsplash
Foto’s via: Bunantwerp 

Al te vaak in Antwerpen geweest? Dit zijn de lekkerste lunchplekjes van Utrecht.