Als je voorzien bent van een mooie bos rode haren, kan het soms lastig zijn om je make-up hier goed op op af te stemmen. Gelukkig delen wij vandaag make-up tips voor roodharigen die je wellicht een handje kunnen helpen.

Red hair woman beauty portrait.

1. Houd het minimalistisch

Het is belangrijk om niet te veel make-up te dragen als je rode haren en een lichte huid hebt. Wanneer je veel make-up draagt, kan dit er heel onwerkelijk en nep uitzien op een lichte huid. Om een natuurlijke uitstraling te creëren, zodat je sproetjes nog zichtbaar zijn, kun je beter voor een getinte moisturizer gaan.

2. Probeer een cat-eye look te maken

Rode haren en een mooie eyeliner wing gaan heel goed samen. Je kunt hiervoor het beste een felt tip liner gebruiken, zodat je een mooi resultaat krijgt. Doe vervolgens nog wat mascara op je wimpers en je hebt een natuurlijke look gecreëerd.

3. Kies de juiste bronzer

Rode haren worden vaak vergezeld met een lichte huidskleur. Als dat het geval is, is het belangrijk om de juiste bronzer te kiezen. Probeer gouden tinten te vermijden en ga voor een roze of perzik tint. Dit geeft je lichte huid meer glans.

4. Wees niet bang voor kleurrijke make-up

Visagise Min Min Ma raadt roodharigen aan om zwarte mascara te verruilen met gekleurde mascara, zoals blauw. Dit voegt contrast toe aan je rode lokken. Als je nog meer kleur wil, kun je ook kiezen voor een kleurrijke oogschaduw. Ook hier kun je het beste kiezen voor een lichtblauwe kleur.

5. Gebruik roze en rode lippenstift

Als het aankomt op de kleur van je lippen kunnen roodharigen bijna iedere kleur goed hebben. Volgens Suzy Gerstein, visagiste, werkt een koele toon rode lippenstift goed, net als nude kleuren. Zolang ze maar een oranje toon bevatten.

Lees hier waarom roodharigen er jonger uit blijven zien.