Hoewel we allemaal wel weten dat me-time belangrijk is, nemen de meeste mensen echt te weinig tijd voor zichzelf. Wanneer je werk, het nieuws en de drukte om je heen even te veel is, is wegdromen bij een heerlijke podcast precies wat je nodig hebt. Wat is nou fijner dan even alle stress loslaten en tot rust te komen? Om jou een handje te helpen bij het ontspannen, hebben wij de 5 beste podcasts voor bij het relaxen uitgezocht!

podcasts reizen FEM FEM

1. Nothing Much Happens

In de podcast Nothing Much Happens vertelt yoga en meditatiecoach Kathryn Nicolai simpele, rustgevende verhalen. Tijdens het luisteren naar haar fijne stem, ontspant je brein en komt je lichaam heerlijk tot rust. Deze podcast is perfect voor mensen die het moeilijk vinden om hun gedachtes stil te zetten en alles even los te laten. Focus je enkel en alleen op Kathryns stem en het lieve verhaaltje dat ze aan het vertellen is. Deze verhalen zijn ook perfect als bedtime stories!

2. The Daily Meditation Podcast

Wie graag meer wil leren over meditatie en ontspanning, zal The Daily Meditation Podcast aan zijn lijstje moeten toevoegen. Niet alleen is het beluisteren van deze podcast een fijne manier om te relaxen, ook leer je over methodes en lifestyles die je kan gebruiken om in het dagelijks leven vrolijker, gezonder en meer ontspannen te zijn. Misschien is meditatie wel iets voor jou!

3. Radio Headspace

De podcast Radio Headspace is de perfecte manier om de hectiek van je dagelijkse leven even op pauze te zetten. Laat elke dag even voor een paar minuten alles uit je handen vallen om een aflevering te beluisteren. Niet alleen kom je een paar minuutjes volledig tot rust dankzij de fijne, rustige stem van de podcast, ook leer je reflecteren op je dagelijkse doen en laten. Wie weet leer je weer iets nieuws!

4. Slaaptijd

Mensen die hun relaxmomentje het liefst voor het slapengaan inplannen, zullen de podcast Slaaptijd perfect vinden. In deze podcast worden verschillende oefeningen en technieken uit mindfulness en meditatie ingezet om jouw lichaam en brein volledig te laten ontspannen. Je zal hierdoor sneller en fijner in slaap vallen, waarna je weer fris en gefocust wakker wordt. Een goede nachtrust gegarandeerd!

5. The Moth

Wie juist ook wat afleiding zoekt tijdens het relaxen, moet de podcast The Moth eens uitproberen. In The Moth vertellen verschillende mensen een persoonlijk, waargebeurd verhaal. Niet alleen is het luisteren van deze podcast een fijne bezigheid, ook raak je sowieso geïnspireerd door de uplifting verhalen van deze mensen. Zeker het luisteren waard!

Lees ook: 5 x de beste podcasts om te luisteren tijdens het zonnen