De één sport het liefst in stilte terwijl de ander juist behoefte heeft aan wat entertainment. Of het nou een upbeat playlist is of een inspirerend praatje: het motiveert! Voor de podcastliefhebbers onder ons hebben we wat research gedaan. Dit zijn de 5 beste podcasts voor tijdens het sporten!

@Weheartit
@Weheartit

1. LoopPraat

LoopPraat is de perfecte podcast voor hardlopers die wel een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Tijdens deze podcast leer je niet alleen over de voordelen van hardlopen, maar krijg je ook inspirerende verhalen te horen van sporters, diëtisten en people like you and me die hun passie hebben gevonden in het hardlopen. Een betere motivatie voor het hardlopen ga je niet vinden!

2. Questcast

Niet iedereen heeft zin om tijdens het sporten te luisteren naar een podcast over sport. Voor wie ook zijn koppie wil gebruiken tijdens een work-out, is de podcast Questcast perfect. In deze podcast worden grote levensvragen besproken zoals: ”Hoe word je gelukkig?” ”Schuilt in ieder mens een moordenaar?” en ”Maken celstraffen de wereld veiliger?” Wanneer je eenmaal aan het luisteren bent, vergeet je binnen no time de vermoeidheid van het sporten!

3. Man Man Man

Wanneer je filosofische gesprekken toch iets te serieus vindt voor tijdens het sporten, maar je wel van lekker geklets houdt, zal de podcast Man Man Man meer in jouw straatje liggen. In deze podcast proberen Domien Verschuuren, Chris Bergström en Bas Louissen erachter te komen hoe mannelijk ze eigenlijk zijn. Luister mee met de persoonlijke verhalen van deze drie vrienden alsof je samen met ze in de kroeg zit. Een stuk gezelliger dan alleen in de sportschool!

4. Gezond Verstand

Wie op de gezonde tour is, zal een hoop motivatie en inspiratie van de podcast Gezond Verstand krijgen. In deze podcast vertelt SLAM! DJ Jordi Warners hoe hij in een jaar maar liefst 28 kilo is afgevallen. Samen met Martyn de Jong van Men’s Health praat hij over onder andere gezonde voeding, trainen en een gezond ritme. Een gezond leven is binnen handbereik!

5. Happier with Gretchen Rubin

Je mentale gezondheid is natuurlijk even belangrijk als je fysieke gezondheid. Wie twee vliegen in één klap wil vangen, moet tijdens het sporten eens luisteren naar de podcast Happier with Gretchen Rubin. Schrijfster Gretchen Rubin geeft advies over hoe je op makkelijke en praktische manieren een stuk gelukkiger kan worden. Of het nou over kleine gewoontes of over het veranderen van je mindset gaat: het zet je sowieso aan het denken!

Zoek jij juist een podcast om bij te relaxen? Check hier 5 x de beste podcasts om te luisteren tijdens het zonnen!