Ouder worden, nobody said it was going to be easy. Vroeger wilde je niks liever; was je blij toen je eindelijk 16 was en met je vriendinnen naar de kroeg mocht gaan. Daarna keek je uit naar 21. Van 30 schrikken mensen alsnog een beetje maar wist je dat er nog een leeftijd is waar je naar uit kan kijken? Online platform Happify deed onderzoek naar de vraag: wanneer heb je de beste seks van je leven? Het antwoord is niet wat je zou verwachten.

beste seks leeftijd FEM FEM

Het onderzoek

Volgens het onderzoek heb je blijkbaar de beste seks van je leven als je 46 bent! Naast de leeftijd waren er nog een aantal interessante feitjes die naar buiten kwamen. Zo zijn koppels die één keer per week seks hebben het gelukkigst. Single mannen of getrouwde mannen hebben twee tot drie keer per maand seks en nou ja, niet geheel opvallen maar worth a mention: seks maakt gelukkig. Oudere koppels die regelmatig seks hebben zijn gelukkiger dan koppels die het amper doen.

Tot slot blijkt uit het onderzoek ook dat 50% van de koppels de beste seks van hun leven hebben met hun huidige partners. Handig om te weten als je toevallig bijna de 46 aan gaat tikken.

Lees ook: dit gebeurt er met jouw lichaam als je amper seks hebt.