Het is bijna weer zo ver! Kan jij ook niet wachten, en luister je de hele dag door al kerstmuziek, kijk je alweer de leukste kerstfilms en ben je het kerstdiner al aan het plannen? Maar misschien wel de belangrijkste van al; fantaseer je nu ook al over de mooie opgetogen kerstboom, vol met cadeautjes eronder? Om je goed voor te bereiden hebben wij uitgezocht wanneer het de beste tijd om je kerstboom aan te schaffen is.

Wanneer kan ik het beste een kerstboom aanschaffen?

Wanneer je je kerstboom op het juiste moment aanschaft heb je er het langst profijt van! Wij raden dan aan om in de laatste week van november rond te gaan kijken. Met genoeg water kan een boom namelijk vier à vijf weken staan. Zo heb je de hele maand december plezier van de gezelligheid en is hij tijdens de feestdagen ook nog mooi (wat misschien wel het belangrijkste is). Daarnaast heb je dan genoeg tijd om te kijken voor een mooie boom, want er is nogal veel keuze.

Hoe weet ik welke kerstboom het beste is?

Bij het kopen van een kerstboom komt meer kijken dan je denkt. Het is je vast weleens gebeurd dat je hele vloer vol lag met naalden, niet echt ideaal! Maar geen zorgen, daar is wat aan te doen. Er zijn namelijk bomen waarbij de naalden buigbaar zijn en niet (of minder) afbreken.

Daarnaast is het belangrijk om te vragen of de verkoper een nieuwe snede wilt maken van de stronk. Zorg ervoor dat er ongeveer een centimeter van de stronk wordt afgezaagd. Op deze manier kan de boom het water zo goed mogelijk opnemen. Zorg er dan wel voor dat je je boom zo snel mogelijk in het water zet! Dan zul je zien dat de boom veel langer meegaat.

Lees ook: Waarom het helemaal ófte is om je kerstboom tot februari te laten staan