Heb je behoefte om er een weekje tussenuit te knijpen, omdat je even wil ontsnappen aan alle dagelijkse verplichtingen? Dan zit je hier helemaal goed. Wij hebben namelijk 5 bestemmingen voor je op een rijtje gezet waar jij in de krokusvakantie lekker kan vertoeven.

Stockholm

Om te beginnen met de bruisende hoofdstad van Zweden: Stockholm. De stad ligt verspreid over 14 eilanden en wordt verbonden door bruggen. Niet zo gek dat het ook wel ‘Het Venetië van het Noorden’ wordt genoemd. De stad heeft een hoop verborgen schatten en leuke hotspots die je absoluut niet wilt missen. Het heeft veel mooie historische gebouwen en moderne architectuur. Doordat de stad redelijk compact is, kun je in een korte tijd al een hoop zien.

Panorama of Stockholm, Sweden

Krakau

Krakau heeft twee gezichten. De stad waar je veel clubs en feestende studenten vindt en aan de andere kant is er de 2e wereldoorlog die zijn sporen heeft nagelaten. De stad heeft een rijke historie en een modern karakter.  Er heerst een gezellige sfeer met talloze leuke terrassen, restaurantjes en winkels. Meer ins en outs over deze stad kun je hier vinden.

krakau-bestemmingen-femfem

Budapest

De stad die uit twee delen bestaat: Buda en Pest. Daartussen stroomt de Donau. Het is een prachtige stad vol met monumentale gebouwen, badhuizen, parken en musea. Vooral het parlementsgebouw is een bezoekje waard. Ook vind je hier een hoop retro winkeltjes, toffe uitgaansgelegenheden en leuke hotspots. Een leuke bijkomstigheid: het is goed betaalbaar.

budapest-bestemmingen-femfem

Londen

Een stad die natuurlijk nooit vergeten mag worden is Londen. Waarschijnlijk zul je al gauw een bezoekje brengen aan de Big Ben, de London Eye en de welbekende winkelstraat Oxford Street, maar er is veel meer dan dat. Naast al deze toeristische trekpleisters zitten er namelijk een hoop leuke plekjes verscholen in deze wereldse stad. Hier kun je lezen wat de leukste spots in Londen zijn.

londen-bestemmingen-femfem

Lissabon

Lissabon is gebouwd op heuvels, wat resulteert in een hoop smalle straatjes en hier en daar steile trappen. Dit is vooral in het historische centrum van de stad zelf. Daarnaast zijn er ook een hoop mooie pleinen, winkelstraten en parken. Lissabon ligt aan zee, dus het voordeel is dat je een stedentrip altijd kunt combineren met een dagje strand. Verder heeft de stad een hoop gekleurde huisjes, leuke conceptstores, lekkere restaurantjes en rooftopbars met een prachtig uitzicht.

lissabon-bestemmingen-femfem