Volgens Booking.com vinden bijna 1 op de 5 Nederlanders minimalisme aantrekkelijk als het gaat om het interieur van woningen. En tja, dat kunnen wij natuurlijk hartstikke goed begrijpen als we kijken naar deze prachtige bestemmingen. Zo heeft Booking.com uit meer dan 28 miljoen accomodaties de zeven meest unieke bestemmingen eruit gehaald en het enige wat wij kunnen doen is een eindje wegsmelten.

Shikoku (Japan)

Als je houdt van minimalistisch én strak moet je naar Japan toe, want daar vindt je deze prachtige accommodatie: Setouchi Retreat Aonagi. Een eigen hangmat in je kamer en een groot zwembad waarbij je iedere ochtend baantjes kan zwemmen om toch nog even die beweging te pakken.

singaporee 1 singaporee 2

 

Florence (Italië)

Houte meubels, neutrale tinten en rust: zo zou je het prachtige appartement Numeroventi Design Residency in Florence het beste kunnen omschrijven. Op een kleine loopafstand heb je de Palazzo Vecchio, het Piazza della Signoria en de Galleria degli Uffizi (voor onze geschiedenis-fanaten) om zo wat cultuur en geschiedenis op te snuiven.

Schermafbeelding 2019-04-08 om 16.54.02 Schermafbeelding 2019-04-08 om 16.54.35

Pedras (Portugal)

Hier in dit Portugese verblijf Pedras Salgadas Spa & Nature Park heb je alles behalve drukte om je heen. Misschien dat het van de buitenkant er wat eenvoudig uitziet, maar van binnen is het zeker niet mis. Als je in de stad woont zul je je hier echt op-ti-maal genieten, want ja, geen herrie van auto’s om je heen en je bent eindelijk eventjes van dat geruzie van je buren af. Oftewel één en al rust.

portugal FEM FEM portugal 1

 

Graz (Oostenrijk)

Het Augarten Art Hotel in Oostenrijk heeft een combinatie van moderne en hedendaagse kunst. Door het prachtige meesterwerk van Günther Domenig kun je hier niet alleen fijn verblijven, maar ook je inspiratie en geluk vinden. Het is de ideale plek om tot rust te komen. Zo hebben de meeste kamers prachtig uitzicht op de klokkentoren en de binnenplaats van Graz. Als je toch wat beweging wil opzoeken, kom je heel al gemakkelijk na een korte wandeling in het centrum van de een na grootste stad van Oostenrijk.

oostenrijk 1 FEM FEM oostenrijk 2 FEM FEM

 

Mexico-stad (Mexico)

Mexico kunnen we zeker niet aan ons voorbij laten gaan, want wat is Mexico toch mooi. De accommodatie Distrito Capital in Mexico-stad is speciaal gemaakt voor mensen die van een strak en chic interieur houden. En als je er toch bent, pak dan even een massage mee, want zo ben je binnen no time in je relax modus.

mexico 4 mexico FEM FEM

 

Singapore

Ergens verborgen tussen de drukke straten van Singapore zit het moderne hotel Lloyd’s Inn. Zoals je ziet speelt de kleur wit de hoofdrol van dit interieur. Naast dat je veel wit ziet, schijnt er veel natuurlijk licht naar binnen en dat zullen een aantal van ons zeker aanspreken, want 46% had aangegeven dat natuurlijk licht een must have is in een vakantiehuis op het gebied van design. Naast dat het omgeven is met prachtig groen heeft het een hotel een dakterras, een tuinterras en zelfs een dompelbad.

singapore 1 FEM FEM singapore FEM FEM

 

Santorini (Griekenland)

Santorini staat natuurlijk bekend om zijn witte huisjes en blauwe daken. Maar daarnaast is het ook  de perfecte plek voor minimalistische fans. De Kirini Santorini is één van die plekken. Je kunt zo genieten van het prachtige uitzicht op de Egeïsche Zee en voel je je hier binnen in een dag helemaal thuis…

santorini 1 FEM FEM santorini FEM FEM

Kortom, alle plekken zijn stuk voor stuk geweldig. Niet alleen de plek maar ook het gevoel van rust. Heb je zin om meer naar de richting van Amerika te gaan? Dan moet je zeker naar één van deze bestemmingen.