Ken je dat gevoel wanneer je wakker wordt en jij je afvraagt waar die rare droom over je beste vriendin vandaan kwam? Of over die ex waar je al járen niet meer mee bezig bent. We dromen vaak over mensen, waar wij uiteindelijk geen verklaring voor hebben. Want wat betekent het precies wanneer je over iemand droomt? Wij vertellen het je.

betekenissen dromen mensen
Bron: Gossip Girl

1. Dromen over een partner

Ah, dromen over je partner – deze dromen zijn de mooiste én leukste. Deze dromen vertellen je hoe mooi en puur jullie liefde is en dat je verlangt naar extra dosis knuffels en kusjes. Je partner zou je moeten zien als een vorm van veiligheid, en daarom kunnen ze je óók vergezellen in je dromen. Maar het is ook niet gek. Wanneer jij en je partner samenwonen, elkaar elke dag zien en elke nacht met elkaar slapen: kan het ook bijna niet anders dan dat je soms over elkaar droomt.

Maar vergis je niet, want een droom over je partner kan ook wijzen op onopgeloste conflicten of onuitgesproken verlangens. Een verontrustende droom kan mogelijk wijzen op angsten en onzekerheden binnen de relatie.

2. Dromen over een ex

Een bekend fenomeen: dromen over je ex. Niemand wil dat, maar het gebeurt vaak genoeg. Maar wat betekent het dan precies? Dromen over een ex-partner kan een teken zijn van onafgesloten gevoelens of een verlangen naar afsluiting. Oei! Maar maak je geen zorgen, het hoeft niet altijd zo diep te gaan. Het kan namelijk ook betekenen dat de herinneringen aan je ex nog steeds een deel van je zijn. En het is niet erg. Vaak kunnen zulke dromen namelijk ook goed voor ons zijn. Op deze manier kunnen we het verwerken en door gaan met nieuwe ervaringen en relaties. Het hoeft niet allemaal zo negatief te zijn!

3. Dromen over een vriend(in)

Droom je over een vriend of vriendin? Je zou in eerste instantie denken dat het lief is en dat dit betekent dat je echt om deze persoon geeft. Maarre, hier zich nét een andere betekenis achter. Dromen over een vriend of vriendin kan namelijk wijzen dat je angstig bent. Angstig om deze persoon te verliezen. En hoewel dat ook heel lief klinkt, is het eerder zorgelijk. Het kan namelijk betekenen dat je verdrietig bent, boos of onzeker over de vriendschap bent.

4. Dromen over een familielid

Dromen over een familielid, levend of dood, heeft vaker een diepere emotionele betekenis. Zo’n droom kan namelijk een weerspiegeling zijn van onopgeloste emoties, familiebanden of een behoefte aan verbinding en/of steun. Droom je over je irritante broertje? Misschien is het eens tijd om jullie ruzie bij te leggen. Of het is een teken dat je meer geduld moet hebben. Maar droom je over die ene tante die aan de andere kant van het land woont? Dit kan betekenen dat je haar weer eens zou moeten bellen.

5. Dromen over een collega

Dromen over een collega: je hebt afgelopen dagen heel veel met deze persoon moeten werken. Punt, uit. Het heeft niet een heel veel diepere betekenis dan dit. Tuurlijk moet je wel opletten wat de dynamiek en de gevoelens waren. Was je boos? Dan heb je van de week misschien een conflict gehad met deze collega. Zat deze persoon gewoon in je droom? Zonder reden? Dan betekent het niet meer, dan dat je veel met deze persoon hebt moeten werken.

6. Dromen over een beroemdheid

Ah joh, wie wil nu niet over Harry Styles of Ariana Grande dromen? En wat dacht je van Hailey en Justin Bieber? Het zijn allemaal iconen! En ook nog eens megaknap. Maar ook wanneer je over een celeb droomt, lijkt hier een betekenis achter te zitten. Wanneer je over een beroemdheid droomt, kan het namelijk betekenen dat deze persoon jouw idool is. Je bewondert zijn of haar kwaliteiten en wil niets liever dan deze persoon ontmoeten. Maar wat als je over Thierry Baudet of Caroline van der Plas droomt? Een politicus blijkt een verband te hebben met angst voor gebeurtenissen in de wereld. Uhm…

Wist je dat ook dieren opvallende dromen hebben? Blijkbaar dromen honden over hun baasjes